Ziyech en Tadic vs. Pizzi en Salvio: duel tussen spelmakers

23 oktober 2018, 09:04   Bijgewerkt: 23 oktober 2018, 11:12

Als het om creativiteit gaat, wordt er bij Ajax meestal gekeken naar Hakim Ziyech en Dusan Tadic. De twee sterkhouders moeten ervoor zorgen dat de Amsterdammers tot doelpunten komen. Dat zal ook vanavond het geval zijn in de Champions League-wedstrijd tegen Benfica, dat wat creativiteit betreft afhankelijk is van Pizzi en Eduardo Salvio. Met de hulp van Remiqz legt FCUpdate.nl beide duo's naast elkaar.

Hierin blinken Ziyech en Tadic uit:

Hakim Ziyech staat in de Eredivisie op vijf treffers in negen duels, terwijl Tadic er in evenveel duels één meer heeft gemaakt. In de voorronde van de Champions League maakte Ziyech twee goals tegenover drie van Tadic. Toch is Ziyech de speler van dit viertal die per negentig minuten de meeste goals maakt. Vreemd is dat niet: hij vuurt ook vaker op het doel dan Tadic, Pizzi en Salvio. Ook brengt hij het vaakst een teamgenoot in stelling: hij heeft de meeste assists en shot assists per negentig minuten.

Ziyech en Tadic slagen er in om opvallend vaak een ploeggenoot in het vijandelijke strafschopgebied te bereiken. Waar de Serviër echt in uitblinkt, is het dribbelgedeelte. Hij gaat minder vaak een dribbel aan dan Ziyech en Salvio, maar heeft wel een veel hoger succespercentage. Tachtig procent van zijn dribbels zijn succesvol.

Hierin blinken Pizzi en Salvio uit:

De 29-jarige Pizzi en de 28-jarige Salvio vormen samen de machinekamer van Benfica. Pizzi is met vier goals in de competitie de clubtopscorer en valt verder op door zijn enorm goede passing. De ervaren Portugees is de man waar het om gaat wat betreft de passing bij Benfica. Hij geeft per negentig minuten veel meer passes dan Ziyech en Tadic en is ook nog eens nauwkeuriger. 85 procent van zijn passes komen aan, tegenover 75 procent van Ziyech en 74 procent van Tadic.

De spelmaker valt ook op vanwege het feit dat hij er vaak in slaagt om een ploeggenoot in de laatste fase (final third, red.) van het veld te bereiken. Dit lukt hem 9,32 keer per wedstrijd, tegenover 6,48 keer van Ziyech en 2,94 keer van Tadic. De Argentijn Salvio is met zijn diepgang zonder bal belangrijk voor de Portugese topclub. 2,63 keer per negentig minuten gaat hij de diepte in, wat aanzienlijk meer is dan de andere drie creatievelingen.

Ontvang nu 50 euro welkomstbonus en zet in op winst van Ajax tegen Benfica!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen