Koeman overtuigd dat Oranje de Nations League kan winnen

30 oktober 2018, 15:32

Ronald Koeman ziet de toekomst van het Nederlands elftal rooskleurig in. Het vertrouwen is groot bij de bondscoach na de 3-0 zege tegen Duitsland en het 1-1 gelijkspel tegen België. Koeman is ervan overtuigd dat als Oranje zich nog op een aantal vlakken verbetert, de Nations League gewonnen kan worden.

In een Q&A op de Facebook-pagina van Ons Oranje beantwoordt de bondscoach vragen over hemzelf en het Nederlands elftal. Koeman ziet Oranje zich de laatste maanden sterk ontwikkelen. "De sfeer rondom het Nederlands elftal wordt positiever", zegt de trainer, die als voorbeeld de zege op Portugal (3-0) en de nipte nederlaag tegen wereldkampioen Frankrijk (2-1) noemt. "De kers op de taart om aan te geven dat het de goede kant opgaat, is de 3-0 tegen Duitsland."

Door de zege op de Duitsers staat Oranje op drie punten uit twee wedstrijden in de Nations League. Wil het Nederlands elftal de groep winnen, dan zal het volgende maand Frankrijk moeten verslaan. De Fransen hebben in drie duels zeven punten veroverd. "Ik geloof erin dat we de Nations League kunnen winnen. Ik besef dat het heel moeilijk is, want landen als Frankrijk en Duitsland zijn enorm sterk", zegt de bondscoach

"Als we ons kunnen verbeteren, dan hebben we kans om van Frankrijk te winnen. En we hebben ook kans om van Duitsland te winnen, dat hebben we laten zien. Duitsland zal gebrand zijn om een ander resultaat neer te zetten, maar niks is onmogelijk", vervolgt Koeman, die denkt dat het Nederlands elftal zich de komende jaren alleen nog maar verder zal ontwikkelen.

"Ik verwacht dat het Nederlands elftal over vier jaar nog beter is dan het nu is", zegt Koeman. "We hebben een aantal jonge spelers die meer ervaring hebben en verder zijn. Er komt ook nog veel aan bij Onder 19 en Jong Oranje. Daar zit best veel talent. Ik zie de toekomst rooskleurig in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen