Cerny blij met zijn rentree, maar niet helemaal tevreden over spel

1 november 2018, 10:07

Vaclav Cerny genoot woensdagavond van zijn rentree in het eerste team van Ajax, maar was niet helemaal tevreden over zijn eigen optreden. Toch bleef hij grotendeels met een goed gevoel achter na de 3-0 zege op Go Ahead Eagles, al is de weg naar een basisplaats in Amsterdam nog heel ver weg. "Ik wil zo veel mogelijk spelen, maar ook realitisch zijn. Dit team is heel sterk."

Dat vertelde hij tegenover de camera's van Ajax TV. "Dit is heel fijn. Hier doe je het het hele jaar voor", glimlachte de Tsjech, na zijn optreden van ruim een uur. "Het was genieten in de ArenA. De hele dag, je weet dat je gaat spelen. Dan ben je gefocust." Vorig jaar ging het tegen De Dijk nog juist mis voor Cerny in de tweede ronde van de beker, daar was hij echter niet mee bezig.

Cerny wilde het vooral zelf goed doen. "Je merkt dat het anders was dan de afgelopen zes wedstrijden. Heel belangrijk voor mij, hier deed ik het voor." Vlekkeloos was het optreden echter niet, vond de hoofdrolspeler. "Tevreden kan ik niet zeggen. De eindfase liep nog moeilijk, terwijl de combinaties gewoon goed liepen. Maar het laatste stuk voor het afwerken of aangeven, was niet echt goed."

De 21-jarige buitenspeler is terug en wil zo veel mogelijk minuten maken om weer in beeld te komen van Erik ten Hag. "Wil op mijn niveau komen, dat de trainers zeggen: dít hebben we nodig. Maar ik moet wel realistisch zijn, dit team is heel sterk en de selectie is breed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen