Ajax passeert bij behalen knock-outfase grens van zestig miljoen

6 november 2018, 09:13

De kassa rinkelt in Amsterdam als Ajax zich woensdag weet te plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League. Wint het team van Erik ten Hag in het Estádio da Luz van Benfica, dan passeren de inkomsten uit het toernooi de grens van zestig miljoen euro. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Ajax boert dit seizoen goed in Europa. Deelname aan de Champions League bracht al 42 miljoen euro in het laatje. De zeges tegen AEK Athene en Benfica leverden de Amsterdammers 5,4 miljoen euro op. Door de remise tegen Bayern München mocht Ajax negen ton bijschrijven. Een overwinning in Portugal levert niet alleen een winstpremie (2,7 miljoen euro) op, maar ook een premie van 9,5 miljoen euro voor het behalen van de knock-outfase. In de achtste finale speelt Ajax ongetwijfeld weer in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA, wat nog meer inkomsten oplevert.

Een zege in Portugal is voor Ajax genoeg om na vier wedstrijden zeker te zijn van overwintering in de Champions League. De Amsterdammers wonnen twee weken geleden met 1-0 van Benfica. Het duel stevende af op een gelijkspel, maar een laat doelpunt van Noussair Mazraoui leverde Ajax alsnog de volle buit op. In groep E deelt de Eredivisionist de koppositie met Bayern München.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen