Nederland speelt in halve finale Nations League tegen Engeland

3 december 2018, 14:45

Het Nederlands elftal speelt in de halve finale van de Nations League tegen Engeland. Die ploeg kwam als opponent uit de koker maandagmiddag in Dublin, waar net als een dag eerder werd geloot voor de finales van de Nations League. De andere halve finale wordt daardoor logischerwijs gespeeld tussen Portugal en Zwitserland, die komende zomer een dag voor Oranje in actie komen.

Op woensdag 5 en donderdag 6 juni worden de halve finales gespeeld, op zondag 9 juni vindt de strijd om de derde plaats als ook de finale. De wedstrijden worden in het Estádio do Dragão van FC Porto en het Estádio D. Afonso Henriques van Vitória Guimarães gespeeld. Nederland komt voor het eerst in actie op 6 juni, omdat is afgesproken dat het gastland het toernooi, Portugal, dus opent.

Een EK-ticket valt er overigens niet te verdienen. Behoudens een flink geldbedrag – zo'n zes miljoen euro voor de winnaar en 4,5 miljoen voor de verliezend finalist, een bedrag dat de KNVB door het mislopen van twee eindtoernooien goed kan gebruiken - en een prijs (de allereerste Nations League-trofee), staat er sportief niets meer op het spel voor de mannen van Ronald Koeman.

Groepsfase

Het Nederlands elftal plaatste zich voor de finales door Frankrijk en Duitsland achter zich te laten. Hoewel het openingsduel in Parijs verloren ging (2-1), waren zeges op Duitsland (3-0) en Frankrijk (2-0) en een gelijkspel in Gelsenkirchen (2-2) genoeg voor de eerste plaats in Groep 1 in Divisie A. Frankrijk eindigde als tweede en Duitsland eindigde helemaal onderaan. Zwitersland, Engeland en Portugal eindigde in de andere poules in Divisie A als eerste en plaatsen zich zodoende ook als finalist. Omdat de Portugezen als eerste zeker waren van een finaleplaats, werden zij gekozen tot gastland. 

Lees ook:

- Alles wat je moet weten over de gloednieuwe Nations League

- Bekijk hier alle eindstanden en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/341886/overzicht-zo-zien-de-divisies-in-de-nations-league-er-nu-uit/,_blank,toekomstige divisies] van de Nations League

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen