Ajax verwacht tegen Bayern iedereen aan boord te hebben

11 december 2018, 15:49

Ajax kan woensdag tegen Bayern München beschikken over Andre Onana, Hakim Ziyech, Kasper Dolberg en Donny van de Beek. Dat heeft Erik ten Hag gezegd op de persconferentie. "We denken dat we iedereen aan boord hebben om de strijd aan te gaan."

Wel hield Ten Hag een kleine slag om de arm. "We zijn denk ik goed hersteld (van PEC Zwolle, red.). Dat zal moeten blijken in de komende uren, want we trainen zo nog." Als er geen rare dingen gebeuren, is het kwartet twijfelgevallen dus inzetbaar. Onana en Van de Beek vielen zaterdag tegen PEC Zwolle uit met een blessure. Ziyech zat al wel weer bij de wedstrijdselectie, maar bleef tegen PEC de hele wedstrijd op de bank. In aanloop naar het competitieduel van afgelopen weekend haakte Dolberg al geblesseerd af.

Onana leek op het eerste gezicht een serieuze blessure te hebben, maar schoof dinsdag naast Ten Hag aan bij de persconferentie en dat verraadde al dat hij goed hersteld is. "Ik denk dat ik klaar ben om te spelen. Waarschijnlijk ben ik erbij. Ik ga zo eerst nog trainen", geeft de doelman van Ajax aan.

Ten Hag overweegt wel om spelers te sparen, omdat Ajax sowieso overwintert in de Champions League. Anderzijds kan groepswinst betekenen dat Ajax voor de achtste finale gunstiger loot. "Dat zijn afwegingen die spelen in de hoofden van de staf. De eerste plek in de Champions League is van belang, maar in de competitie kun je een titel pakken. Welke risico's ga je dan aan? We moeten daar afwegingen in maken."

Vast staat dat Ajax staat te popelen om zich te meten met Bayern. "We willen ons testen. Bayern is de top van de wereld. Zo'n tegenstander daagt uit. Je wilt alles geven. We zullen er alles aan doen om te winnen", aldus Ten Hag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen