Koeman tevreden: "Maar in 2019 moet het echt gebeuren"

22 december 2018, 08:59

2018 was voor het Nederlandse voetbal het jaar van de herrijzenis. PSV en Ajax manifesteerden zich in Europa, maar nog belangrijker was dat het Nederlands elftal onder Ronald Koeman weer een sterke ploeg is geworden. De bondscoach geniet van zijn baan.

Koeman won met Oranje de groepsfase van de Nations League en heeft met zijn team kunnen opboksen tegen mondiale grootmachten. "Dat ik zo goed in mijn vel zit in deze nieuwe job afgelopen jaar heeft vanzelfsprekend met het resultaat te maken", zegt hij tegen De Telegraaf. "Toch staan de belangrijkste uitdagingen nog voor ons. In 2019 moet het echt gebeuren. In de finale van de Nations League in Portugal, maar nog belangrijker: kwalificatie voor het EK 2020. Ondanks een tevreden gevoel over m'n eerste jaar neem ik met minder geen genoegen."

Koeman was een leven als hoofdtrainer bij een club gewend, maar is nu bondscoach. Een totaal andere manier van trainen, maar de coach gedijt prima in die rol. "Zeker, de baan bevalt me prima, weg van de hectiek van iedere dag", zegt Koeman. "Ik word niet zwetend wakker met de gedachte dat ik niet elke dag naar de club toe mag, zoals vroeger… Ik voel me geen clubtrainer meer, ik voel me bondscoach. Het was aanvankelijk wennen, die korte periodes dat je de beschikking hebt over je spelers. Het vergt een aanpassing in benadering van spelers en interlands, maar inmiddels heb ik me het werken als bondscoach eigen gemaakt. Heerlijk vind ik het. In alles voel ik me prettig."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen