Rood Feyenoord laat op bezoek bij ADO weer twee punten liggen

23 december 2018, 16:29   Bijgewerkt: 23 december 2018, 16:35

ADO Den Haag en Feyenoord hebben in hun laatste duel van 2018 de punten gedeeld. In een zeer matige wedstrijd die pas twintig minuten voor tijd echt los kwam scoorden beide ploegen twee keer, waardoor Feyenoord opnieuw twee punten laat liggen. ADO kreeg de grootste kansen op de winnende goal, nadat Bart Nieuwkoop met zijn tweede gele en dus rode kaart moest vertrekken, maar die viel uiteindelijk niet meer.

Feyenoord liep van meet af aan achter de feiten aan, want koud vijf minuten na het eerste fluitsignaal kwam ADO door geklungel van Nieuwkoop op voorsprong. De verdediger moest zijn eigen fout herstellen met een overtreding, waardoor El Khayati vanaf een ideale plek mocht aanleggen voor een vrije trap. Dat karwei was wel aan de stylist besteed, want hij mikte de bal perfect in de winkelhaak van het doel. Het stond dus direct 1-0 voor de thuisploeg, maar wakker schudden deed het Feyenoord niet.

De Rotterdammers kwamen maar mondjesmaat aan voetballen toe, wat grotendeels werd veroorzaakt door de vele fouten die er door de bezoekers werden gemaakt. ADO speelde op haar beurt ook allesbehalve flitsend, maar kon relatief eenvoudig haar voorsprong verdedigen en kreeg zelfs wat mogelijkheden voor tweede treffer. Melvyn Lorenzen en Lex Immers kregen daarvoor de grootste kansen, maar konden Justin Bijlow niet passeren. 

De tweede helftleek lange tijd op papier te kunnen worden afgedaan. Beide ploegen maakten er bij vlagen een rotzooitje van, met veel balverlies en ondoordachte aanvallen. Dat duurde tot minuut zeventig, toen Sam Larsson - hij komt de laatste weken steeds beter in vorm bij de Rotterdammers - besloot zijn klasse eens te laten zien. Hij kreeg de bal op de rand van de zestien aangespeeld, had wat ruimte om het leer perfect voor zichzelf klaar te leggen en schoot buiten bereik van Zwinkels de 1-2 binnen.

In de hectische slotfase van het duel was er slechts een ploeg die aanspraak maakte op de zege en dat was ADO Den Haag. Met opportunistisch voetbal bracht het Feyenoord flink aan het wankelen, maar gescoord werd er niet meer. ADO sluit met de puntendeling het jaar af op de elfde plaats, terwijl Feyenoord stevig derde blijft. Toch zorgen de laatste duels voor een fikse tegenvaller: twee weken geleden dacht Giovanni van Bronckhorst met zijn team in de winterstop nog enigszins aan te kunnen sluiten bij Ajax en PSV. Dat blijft voorlopig een illusie. 

Opstellingen en beoordelingen*:

ADO Den Haag: Robert Zwinkels 6; Giovanni Troupée 6.5, Tom Beugelsdijk 6, Wilfried Kanon 6, Aaron Meijers 6; Lex Immers 6.5, Abdenasser El Khayati 7.5, Danny Bakker 6; Sheraldo Becker 6.5, Erik Falkenburg 5 (78. Thijmen Goppel -), Melvyn Lorenzen 5 (78. Yuning Zhang -)

Feyenoord: Justin Bijlow 5.5; Bart Nieuwkoop 4, Sven van Beek 6, Jan-Arie van der Heijden 6, Calvin Verdonk 6; Renato Tapia 6, Jens Toornstra 5.5 (70. Orkun Kökcü 5.5), Tony Vilhena 5; Steven Berghuis 6.5, Robin van Persie 5 (79. Lutsharel Geertruida -), Sam Larsson 6.5 (89. Mo El Hankouri -)

Man of the Match: Abdenasser El Khayati

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen