Frenkie de Jong ziet nog genoeg verbeterpunten voor zichzelf

23 december 2018, 23:48

Frenkie de Jong is één van de meest begeerde spelers van de Eredivisie, maar denkt dat hij nog veel beter kan. Het afgelopen jaar heeft de 21-jarige Ajacied zichzelf in beeld gespeeld bij de gehele Europese top. Zondag scoorde de middenvelder tegen FC Utrecht (3-1) zijn derde competitiedoelpunt van het seizoen.

In de tweede seizoenshelft wil De Jong met Ajax prijzen winnen. "Ik denk dat we er goed voor staan op drie fronten", aldus de middenvelder, die vervolgens opsomt waar hij zichzelf in wil verbeteren. "Ik kan mijn afstandsschot ontwikkelen. Dat kan een belangrijk onderdeel kan zijn, zeker als teams teruggetrokken spelen. Ik wil mijn lange pass ontwikkelen. Die is niet slecht, maar kan veel beter. Zowel met rechts als met links."

De Jong gaat verder. "In de opbouw of het aanvalsspel kijk ik vaak kort om me heen. Ik kan nog wat vaker diep kijken, zodat ik dat ook ga beheersen. Ik denk dat ik in de laatste fase af en toe iets meer kan doen. Iets beslissender zijn, iets sneller de steekpass zoeken, maar niet te geforceerd zodat ik balverlies lijd. En zo zijn er nog heel veel dingen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen