Dubbel feest voor Rafael van der Vaart

17 juni 2006, 00:11

Voor Rafael van der Vaart had na afloop van Nederland-Ivoorkust genoegen redenen om te lachen. Niet alleen plaatste hij zich met Oranje voor de tweede ronde van het WK, maar bovendien maakte hij na ruim drie maanden blessureleed zijn rentree. "Als je dan eindelijk fit bent, moet je een goed moment kiezen", lacht Van der Vaart tegen FCUpdate.nl. "Wat een prachtig wedstrijd was dit."

Van der Vaart kwam tegen de Afrikanen vijf minuten na rust in het veld voor Wesley Sneijder. Van Basten wilde Van der Vaart eigenlijk al direct na de rust brengen, maar een blessure van Heitinga dwarsboomde dat plan. "Heitinga kon echter niet meer verder. Daarom bracht de bondscoach eerst Boulahrouz. Gelukkig kwam ik in de vijftigste minuut alsnog in het veld", blikt Van der Vaart terug op zijn wissel.

Ook met de creatieve middenvelder is het veld had Oranje het moeilijk tegen de Afrikanen. "We hadden het heel zwaar in het laatste half uur. Ik heb keihard moeten werken en gelukkig konden we daarna met z'n allen feestvieren. Voor mij was dit inderdaad extra feest. Oranje kwalificeert zich na twee duels in de poule des doods van het WK al voor de volgende ronde en ik ben weer helemaal fit. Eindelijk", aldus de middenvelder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen