Van Dijk: "Legden bij vlagen uitstekende pot op de mat"

4 januari 2019, 08:10   Bijgewerkt: 4 januari 2019, 13:01

Virgil van Dijk blijft kalm na de eerste competitienederlaag van Liverpool. De koploper van de Premier League verloor donderdag de intense topper van Manchester City (2-1). "Er is geen reden voor paniek", aldus Van Dijk, die in het Etihad Stadium wederom een goede indruk maakte.

"We wisten dat als we verloren we nog maar vier punten zouden voorstaan. Het is niet anders. Alle spelers waren natuurlijk erg teleurgesteld in de kleedkamer, maar we moeten gewoon doorgaan", zegt Van Dijk tegen het Algemeen Dagblad. "Jammer hoe we die 1-0 tegen krijgen. "We herpakten ons goed in de tweede helft, speelden goed, zetten hen heel erg onder druk. We gingen tussen hun linies door, legden bij vlagen een uitstekende pot op de mat neer. Alleen staan we met lege handen."

Liverpool kreeg in de openingsfase een grote kans via Sadio Mané, die de paal raakte. "Dat was een moment waarop we de wedstrijd wellicht de andere kant op hadden kunnen sturen. Maar goed, uiteindelijk winnen we niet. Dan kan je wel excuses gaan verzinnen, maar het is nu eenmaal zo", aldus de nuchtere aanvoerder van het Nederlands elftal.

Lees ook: Wijnaldum blijft positief: "We staan nog steeds vier punten los"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen