Van Persie voelt niets voor afscheidsduel a la Sneijder

10 januari 2019, 07:54

Waar Wesley Sneijder, Dirk Kuijt en Rafael van der Vaart recentelijk een groots afscheid kregen bij het Nederlands elftal, voelt Robin van Persie zich nog niet direct geroepen voor een zelfde soort uitzwaaimoment als international van Oranje. "Nog een wedstrijd spelen of iets dergelijks, dat hoeft van mij niet", vertelt hij.

Tegenover het Algemeen Dagblad gaat hij in op zijn naderende afscheid, wat hij doet als topscorer aller tijden van het Nederlands elftal. "Dat vind ik toch een beetje geforceerd. Dan zit het me ook niet dwars dat een forse nederlaag tegen Frankrijk de laatste keer was", legt hij uit over zijn laatste interland, die met 4-0 verloren ging in Parijs. In dat duel kwam RvP na ruim een uur in het veld voor Vincent Janssen.

"Het gaat me om het totaalplaatje. Eenmaal een finale, eenmaal een halve finale op een WK. Topscorer aller tijden", vertelt hij over zijn status rondom Oranje. "Niet dat ik zo door het leven ga, helemaal niet. En die WK-finale in 2010 kan ik nog steeds niet terugkijken. Als er beelden voorbijkomen, zet ik een ander kanaal op. Dat was een eenmalige kans om wereldkampioen te worden en we waren er echt heel dichtbij."

In totaal kwam Van Persie 102 keer uit voor het Nederlands elftal, waarin hij vijftig doelpunten maakte. Waar recordinternational Sneijder een afscheidsduel kreeg aangeboden, is dat voor de recordtopscorer dus niet nodig. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen