Lukkien en Emmen tot uiterste gedreven in 'knotsgekke Eredivisie'

22 februari 2019, 16:30

Met 24 punten uit 22 wedstrijden presteert FC Emmen boven verwachting, maar de promovendus bevindt zich toch op de gevreesde zestiende plaats. Dick Lukkien realiseert zich dat de degradatiekandidaten dit seizoen meer punten moeten veroveren dan in de voorgaande jaren. De Emmenaren nemen het zondag op tegen Vitesse, dat vijfde staat, maar slechts negen punten meer heeft.

"Het is een knotsgekke competitie", stelt Lukkien via de officiële clubkanalen in aanloop naar het duel met de subtopper. "Vorig seizoen had je met dit puntenaantal na 22 wedstrijden twaalfde gestaan, zes punten boven de streep. Ik denk dat VVV-Venlo met 29 punten de bovenkant van de middenmoot is. En wij zijn op dit moment de onderkant. Vitesse zit daar net boven, samen met Heracles en Utrecht. Ploegen die een serietje neer kunnen zetten, gaan de dans ontspringen."

De trainer kan tegen Vitesse geen beroep doen op Gersom Klok, Wouter Marinus, Henk Bos, Nicklas Pedersen, Emil Bijlsma, Rob Deiman en Michael Chacón. Kjell Scherpen, wiens broer dinsdag overleed, is er waarschijnlijk wel bij. "Ik blijf met hem in gesprek en vraag iedere dag hoe hij zich voelt. Wij maken uiteindelijk de keuze. Maar als hij denkt dat hij kan spelen, dan speelt hij", besluit Lukkien.

Minuut stilte

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Emmen en Vitesse zal zondagmiddag een minuut stilte worden gehouden vanwege het overlijden van Jorg Scherpen.

Lees ookLukkien stelt dat Scherpen zondag onder de lat wil staan

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen