Utrecht en Excelsior vervelen publiek met saaie remise

23 februari 2019, 21:50

FC Utrecht en Excelsior hebben de punten gedeeld na een zeer matige wedstrijd van beide kanten. In Stadion De Galgenwaard was het eigenlijk het gehele duel een tamme vertoning. De thuisploeg was, voor zover je dat kan noemen, de bovenliggende partij en had in de tweede helft een paar kansen op de winnende treffer, maar tot teleurstelling van Dick Advocaat en het thuispubliek werd het doelpunt niet gemaakt.

De teams begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Utrecht had het overwicht, maar écht gevaarlijke kansen werden niet gecreëerd. Jean-Christophe Bahebeck kwam twee keer dreigend voor het doel van Alessandro Damen, maar zag de doelman van Excelsior twee keer simpel redden.

FC Utrecht werd vooral gevaarlijk uit standaardsituaties. Zo kon Sander van der Streek vrij inkoppen uit een hoekschop, maar aan zijn kopbal ontbrak richting en belandde in de handen van Damen. Het eerste en enige gevaar van Excelsior in de eerste helft kwam van de voet van Ali Messaoud. De middenvelder mocht aanleggen voor een vrije trap, maar zag David Jensen goed redding brengen.

Na deze eerste mogelijkheid voor Excelsior nam Utrecht het heft weer in handen. Een goede combinatie tussen Kerk en Klaiber resulteerde in een goede voorzet van laatstgenoemde, maar Othman Boussaid kreeg zijn voet niet goed achter de bal. De laatste kans van de eerste helft was ook voor de thuisploeg. Janssen kon vrij inkoppen na een goede hoekschop, maar zijn kopbal vloog hoog over het doel van Excelsior.

Utrecht schoot uit de startblokken in de tweede helft. Een goede voorzet van Nicolas Gavory werd door Bahebeck richting het doel van Excelsior geschoten, maar wederom was Damen een sta in de weg.

De thuisploeg kwam gaandeweg de tweede helft steeds dichter bij een doelpunt. Sander van der Streek probeerde het van afstand, maar zijn schot verdween via de vingertoppen van Damen tegen de binnenkant van de paal en rolde vervolgens het veld weer in. Excelsior kwam niet verder dan een afstandsschot van Ryan Koolwijk, maar dat was een simpele prooi voor Jensen.

Utrecht probeerde de muur van Excelsior te doorbreken, maar slaagde daar niet in. Vlak voor tijd dacht Van der Streek de winnende treffer tegen de touwen te koppen, maar Damen wist met een katachtige reflex en met behulp van de paal een doelpunt van Utrecht te voorkomen. Excelsior kwam voor een punt en had in de tweede helft absoluut geen aanvallende intenties meer. Het bleef in Utrecht dan ook bij een doelpuntloos gelijkspel.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Utrecht: David Jensen 6,5; Sean Klaiber 6,5, Timo Letschert 6,5 (Emil Bergström 6,5), Willem Janssen 6,5, Nicolas Gavory 6,5; Sander van der Streek 6, Joris van Overeem 5,5, Simon Gustafson 6,5; Gyrano Kerk 6 (Michiel Kramer -), Jean-Christophe Bahebeck 5,5 (Nick Venema 6), Othman Boussaid 6,5

Excelsior: Alessandro Damen 7,5; Jeffrey Fortes 5,5, Jurgen Mattheij 6,5, Thomas Oude Kotte 6,5, Lorenzo Burnet 6 (Robin van der Meer 6); Jerdy Schouten 7, Ali Messaoud 6,5, Ryan Koolwijk 5,5; Marcus Edwards 6,5 (Dogucan Haspolat -), Mounir El Hamdaoui 5,5, Dennis Eckert 5 (Mikael Anderson -)

Man of the Match: Alessandro Damen

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen