AS Roma houdt druk op Milan door late treffer van Dzeko

23 februari 2019, 22:34

AS Roma heeft zaterdagavond in de slotsecondes van het duel afgerekend met Frosinone. De ploeg met Justin Kluivert negentig minuten op de bank draaide tegen Frosinone een vroege achterstand razendsnel om in een voorsprong, maar leek door een late gelijkmaker van de negentienjarige invaller Andrea Pinamonti puntverlies op te lopen. Edin Dzeko - ook de maker van de 1-1 - schoot ver in blessuretijd de Romeinen echter alsnog naar de winst (2-3).

Zo eindigde de wedstrijd veel beter dan hij begon: dat was namelijk slecht. Binnen vijf minuten had Camillo Ciano de nummer voorlaatst van de Serie A op voorsprong geschoten door een blunder van keeper Robin Olsen in eigen huis tegen AS Roma - dat de laatste drie officiële duels juist had gewonnen. Dat doet het nog altijd zonder Rick Karsdorp, die geblesseerd is en niet bij de wedstrijdselectie zat.

Kluivert wel en hij zag vanaf de bank hoe AS Roma na een half binnen een minuut die achterstand volledig had omgedraaid. Ook ditmaal was het er achterin twee keer niet lekker uit: Edin Dzeko profiteerde van slordigheidjes bij de verdedigers van Frosinone, terwijl Lorenzo Pellegrini enkele tellen later het matige keepen van Marco Sportiello keihard afstrafte.

En dus leek het er lang op dat AS Roma de hete adem in de nek van AC Milan - dat vrijdagavond eenvoudig afrekende met Empoli - zou houden. Maar vlak nadat sterkhouder in de achterhoede Kostas Manolas naar de kant was gehaald, profiteerde Pinamonti. De invaller werd in de diepte gestuurd, passte naar Ciano, die de bal terugspeelde op de aanvaller. Die schoot van dichtbij de gelijkmaker op de borden. 

Een kater kwam er uiteindelijk niet voor Roma: met een klein gelukje werd Stephan El Shaarawy in de diep gestuurd en kon Dzeko bereiken. Met zijn bovenbeen werkte hij de winnende treffer achter een rouwende Sportiello, die met laagvlieger Frosinone de volgende tegenvaller kreeg te verwerken van het seizoen. Zodoende blijft de druk tóch op AC Milan voortduren door Roma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen