Rutten kan leven met vier uit twee: "Op voorhand wel tevreden, ja"

24 februari 2019, 19:21

Fred Rutten had gemengde gevoelens na het gelijkspel van Anderlecht tegen Club Brugge. De ploeg van de Nederlandse coach kwam vlak voor tijd voor, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een remise (2-2). "Als je mij op voorhand had gevraagd of ik met vier punten uit de duels met Antwerp en Club Brugge tevreden zou zijn, dan zou ik 'ja' hebben gezegd."

"Ik kan niet ontevreden zijn, gezien de situatie waar Anderlecht momenteel inzit. Als Anderlecht normaal is, en in de top staat, dan was ik niet tevreden geweest met vier punten", legde Rutten het verschil uit tijdens de persconferentie na het duel. "Achteraf kan ik wel tevreden zijn met vier punten uit de laatste twee duels, maar dat mag niet leiden tot gemakzucht."

Anderlecht heeft namelijk nog een lange weg te gaan voor het op niveau is, constateerde Rutten. "Ik vond het verschil in niveau erg groot vandaag. Voetballend. Zij zijn een ingespeeld geheel met vaste patronen. Die hebben wij nog niet en daar zie je een groot verschil tussen beide teams."

Bolasie

Verder ging Rutten ook nog in op de rol van huurling Yannick Bolasie, die tegen Antwerp de winnende maakte en ook tegen Club Brugge tweemaal trefzeker was. "Hij heeft niet alleen een hoog rendement, hij werkt zit ook het apelazarus. Voor het team was hij goed, dat hebben we nodig", aldus Rutten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen