AZ gaat voor laatste kans op plek drie, Van den Brom grijpt in

19 april 2019, 15:03

Trainer John van den Brom beseft dat zijn AZ morgenavond de laatste kans heeft om nog derde te worden in de Eredivisie. Dan wacht de uitwedstrijd in Rotterdam tegen Feyenoord, dat op dit moment een voorsprong van vier punten heeft. Hij heeft al aangekondigd een aantal wijzigingen in zijn opstelling door te gaan voeren.

"Door het niet winnen van de laatste weken hebben we het onszelf niet makkelijker gemaakt", zegt Van den Brom of de clubsite. "Als we nog iets willen, moeten we winnen zaterdag. Anders heeft het geen zin meer om over die derde plaats na te denken, want dat wordt kansloos dan." De oefenmeester hoopt dat zijn ploeg brutaal voor de dag zal komen in De Kuip en durft te voetballen.

Terugkeer Boadu

AZ wist de laatste drie wedstrijden niet te winnen en verspeelde daardoor de derde plaats. Van de Brom gaat ingrijpen in zijn formatie vanwege die slechte reeks. "Of ik qua opstelling dingen ga veranderen? Ja. Daar is ook wel reden toe na de afgelopen duels." Welke wijzigingen dat precies zullen zijn, liet de trainer nog in het midden. Hij kan in ieder geval weer een beroep doen op jongeling Myron Boadu. De aanvaller zit bij de wedstrijdselectie, nadat hij eerder dit seizoen tegen Feyenoord een enkelblessure opliep. "Geweldig voor hem", aldus Van den Brom. Fredrik Midtsjø ontbreekt mogelijk tegen Feyenoord, hij moest de training vandaag voortijdig staken. Het is nog niet zeker of hij fit genoeg is om te spelen.

Net als alle andere trainers ging ook hij nog even in op de wijziging in het competitieschema door de KNVB om zo Ajax meer rust te gunnen in aanloop naar hun halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. "Het hoofddoel van de verplaatsing is duidelijk: Ajax optimaal laten voorbereiden. Ik vind dat we dat als clubs moeten ondersteunen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen