Memphis krijgt kans als spits en wijst Lyon de weg

19 april 2019, 22:40   Bijgewerkt: 19 april 2019, 22:56

Olympique Lyon heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd om een Champions League-ticket. Voor eigen publiek won de Franse club van Memphis Depay en Kenny Tete met 2-1 van middenmoter Angers. Memphis startte op zijn favoriete positie en beloonde het vertrouwen van trainer Bruno Genesio door het openingsdoelpunt voor zijn rekening te nemen.

Memphis zat de voorbije tijd op de bank bij Lyon, maar kreeg tegen Angers weer een keer een kans in de basis. Niet alleen stond de Oranje-international aan de aftrap, ook speelde hij op zijn voorkeurspositie: als diepste aanvaller. Memphis had weinig tijd nodig om zijn zevende competitietreffer van het seizoen te maken. De Nederlandse aanvaller werd in de diepte gestuurd door Houssem Aouar, hield Mateo Pavlovic van zich af en schoot de bal achter Ludovic Butelle.

Na de 1-0 was Memphis opnieuw dicht bij een doelpunt, maar zijn schot van afstand zeilde naast het doel. Een paar minuten verdubbelde Lyon - dat ook met Kenny Tete startte - alsnog de marge. Angers liet zich andermaal in de tegenaanval verrassen. Aouar verzorgde weer de assist, Martien Terrier schoot ditmaal de bal tegen de touwen. Na rust sleepte Lyon op cruise control de zege binnen, al kreeg het vlak voor tijd nog wel de 2-1 tegen. Lucas Tousart was de ongelukkige maker van het eigen doelpunt.

Door de 2-1 overwinning verstevigt Lyon de derde plaats in de Ligue 1, die aan het einde van het seizoen recht geeft op rechtstreekse plaatsing voor de Champions League. De voorsprong op nummer vier Saint-Étienne, dat zondag in actie komt tegen Stade Reims, bedraagt zes punten. Lyon speelt de komende weken nog tegen Girondins Bordeaux, Lille, Olympique Marseille, Caen en Olympique Nîmes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen