Fortuna is bijna veilig, NAC heeft wonder nodig tegen degradatie

21 april 2019, 16:38   Bijgewerkt: 21 april 2019, 16:53

Fortuna Sittard heeft zondagmiddag een hele belangrijke zege geboekt in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Mark Diemers was de grote man aan de kant van de Limburgers en maakte beide doelpunten. Fortuna is door deze overwinning vrijwel zeker van nog een jaar Eredivisie, terwijl NAC directe degradatie met de week dichterbij ziet komen. De spelers wisten dit ook te en zaten na het duel aangeslagen op het veld.

Het treffen tussen Fortuna Sittard en NAC Breda betekende een confrontatie tussen de nummer achttien en de nummer vijftien en kon met alle recht een heuse degradatiekraker genoemd worden. Voor NAC is het inmiddels echt één voor twaalf, de ploeg staat vier punten achter op nummer zeventien De Graafschap - dat verloor - en moest winnen om uitzicht te houden op de nacompetitie. Fortuna staat vier punten boven de streep en kon bij een overwinning hele goede zaken doen.

In de eerste helft speelden beide ploegen geen beste wedstrijd en waren de kansen dan ook schaars. De thuisploeg nam nog wel het meeste initiatief en kreeg via Mark Diemers ook de eerste kans. De nummer tien van de Limburgse formatie kapte zijn man uit op de achterlijn en dribbelde de zestien binnen. Hij probeerde Benjamin Van Leer met een kiezelhard schot in de korte hoek te verschalken, maar de keeper tikte de bal via zijn hand tegen de paal waardoor de bal er niet in ging.

NAC had moeite om de bal in bezit te houden en probeerde voornamelijk Mitchell Te Vrede via lange ballen te bereiken. Pas na een minuut of twintig verschenen de gasten voor het eerst gevaarlijk voor de goal van Alexei Koselev. Menno Koch was eerder bij de bal dan de Moldavische goalie en had de bal binnen kunnen knikken, maar hij zag zijn bal over het doel gaan.

Het spel golfde hierna over en weer, maar tot kansen leidde dit niet. Tot ongeveer vijf minuten voor de rust Lazaros Lamprou aan de wandel ging. De handige Griek soleerde in de kleine ruimte langs een aantal NAC-verdedigers, toen hij de zestien in kwam werd hij gehaakt door Erik Palmer-Brown en ging de bal terecht op de stip. Diemers benutte dit buitenkansje feilloos en bepaalde zo de ruststand op 1-0.

Fortuna wachtte geduldig op de ruimte die NAC weg gaf en werd in de counter meerdere malen gevaarlijk, maar invaller Finn Stokkers vond Van Leer op zijn weg. Ruim twintig minuten voor tijd kreeg NAC een gouden kans om op gelijke hoogte te komen. Giovanni Korte ging alleen op Koselev af en kon de bal zo opzij spelen naar Te Vrede, maar Korte ging voor eigen succes en tot twee keer toe hopeloos tot grote woede van Te Vrede.

Tien minuten voor tijd viel het doek dan definitief voor NAC, doordat Fortuna zichzelf naar een tweede doelpunt counterde. Diemers kreeg de bal op de rand van de zestien en schoot de bal heerlijk geplaatst in de bovenhoek en maakte zo zijn twee van de middag.

In de absolute slotfase kwam NAC dan alsnog heel even terug in de wedstrijd, Te Vrede maakte toch nog een goal nadat hij eerder twee kansen miste. De goal zou geen verschil meer maken en Fortuna ging met de enorm belangrijke drie punten aan de haal. De Limburgers lijken door deze overwinning zo goed als zeker ook volgend jaar uit te komen in de eredivisie. NAC komt alleen maar dieper in de problemen en degradatie komt met de week dichterbij voor de ploeg van trainer Ruud Brood.

Opstellingen en beoordelingen*:

Fortuna Sittard: Alexei Koselev 6,5; Calvin Mac-Intosch 5,5, Branislav Ninaj 6, Kai Heerings 5,5, Mica Pinto 6; Andrija Balic 5 (80. Lars Hutten -), Mark Diemers 7,5, Jorrit Smeets 6,5 (73. Amadou Ciss -); Ahmed El Messaoudi 6,5, Andrija Novakovich 5 (34. Finn Stokkers 6), Lazaros Lamprou 6,5

NAC Breda: Benjamin van Leer 5; Pelle van Anholt 5, Menno Koch 6, Erik Palmer-Brown 4,5 (46. Grad Damen 6), Khalid Karami 4 (70. Gervane Kastaneer 5); Pascal Lundqvist 4,5 (65. Mikhail Rosheuvel 5), Anouar Kali 4,5, Mounir El Allouchi 5; Giovanni Korte 4, Mitchell te Vrede 4, Luka Ilic 5

Man of the match: Mark Diemers

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen