Ajax dankzij talent Jurriën Timber op valreep langs Watford

18 juli 2019, 19:57

Ajax heeft het oefenduel met Watford in het Oostenrijkse Saalfelden donderdagavond met 2-1 gewonnen. De Amsterdammers kwamen voor rust op achterstand na een benutte penalty van de Engelsen, maar Donny van de Beek maakte vlak na rust de gelijkmaker. Invaller Jurriën Timber zorgde met een laat doelpunt voor de Amsterdamse zege.

Erik ten Hag begon met Dominik Kotarski op doel; achterin waren er basisplekken voor onder anderen Perr Schuurs en Sergino Dest, terwijl Marin op het middenveld startte. Quincy Promes was in de eerste helft het dichtst bij een doelpunt namens de Amsterdammers, maar hij stuitte op de doelman van Watford.

Vlak voor rust kreeg de halve finalist van de Champions League een domper te verwerken. Na een handsbal van Dest ging de bal op de stip. Andre Gray pakte het cadeautje uit en zette de Engelse Premier League-club op voorsprong: 0-1. Ajax had voor rust het beste van het spel, maar wist tot aan de theepauze niet meer te scoren.

Na rust kwamen Carel Eiting, Lisandro Magallán en Jurgen Ekkelenkamp direct binnen het veld. Al snel viel de gelijkmaker. Nadat Dusan Tadic de bal vanaf de achterlijn keurig terug had gelegd, was het Donny van de Beek die de 1-1 binnenschoof. Ekkelenkamp kreeg ruim twintig minuten voor tijd een grote kans, maar oog in oog met doelman Bachmann faalde hij.

Kotarski hield de Amsterdammers een kleine twintig minuten voor tijd op de been met een puike redding op een hard schot. Beide ploegen kregen daarna lange tijd geen grote kansen. Dest was dicht bij een doelpunt met een schot dat een meter over de kruising ging. Uiteindelijk was het invaller Timber die met een kopgoal voor de 2-1 zorgde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen