Waarschijnlijk einde seizoen voor Dest: Amerikaan tijdje aan de kant

21 april 2024, 14:44   Bijgewerkt: 21 april 2024, 15:58
Foto: © Imago

Sergiño Dest heeft een vrij ernstige knieblessure opgelopen, schrijft PSV op de eigen clubsite. De Amerikaan zal zeker niet in actie komen in het uitduel tegen sc Heerenveen, maar mogelijk kunnen ook door de rest van de wedstrijden een streep.

Na de wedstrijd tegen Heerenveen speelt PSV nog tegen Sparta Rotterdam (thuis), Fortuna Sittard (uit) en RKC Waalwijk (thuis). Mogelijk zijn dit ook kampioensduels. Interessant aspect is ook dat de Eindhovense club Dest een 'winger' noemt op de eigen site. De belangrijkste kwaliteiten van de Amerikaan zijn offensief, maar hij speelt dit seizoen toch vooral als linksback.

Artikel gaat verder onder video

Mauro Júnior en Patrick van Aanholt kunnen Dest eventueel vervangen op zijn positie. Toch is de vleugelverdediger dit seizoen heel belangrijk gebleken voor de formatie van trainer Peter Bosz, waardoor PSV in kwaliteit een stapje achteruit zal moeten doen de komende wedstrijden. De Eindhovenaren willen Dest langer aan zich binden, maar zullen nu eerst afwachten hoe ernstig de blessure is.

In 37 officiële wedstrijden voor PSV dit seizoen scoorde de vleugelverdediger tweemaal en gaf hij zeven assists. Met nog vier wedstrijden te spelen heeft PSV een voorsprong van negen punten op nummer twee Feyenoord, de titel kan de Eindhovenaren amper nog ontgaan.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kraay wijst PSV'er Dest op veelzeggende verspreking: 'Wacht even...'

PSV-verdediger Sergiño Dest maakte een veelzeggende verspreking voor de camera's van ESPN.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer dat hij niet voor Oranje speeld.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen