Ghana op eigen kracht naar achtste finales

Ger
22 juni 2006, 17:56

Door een overwinning op Team USA heeft Ghana zich geplaatst voor de achtste finales (2-1). De drie punten waren voldoende voor de Afrikanen om concurrent Tsjechië in groep E voorbij te streven. De Amerikanen eindigen met één punt uit drie wedstrijden op de laatste plaats en zijn uitgeschakeld.

Ghana wist vooraf dat winst op de Verenigde Staten zou volstaan om de achtste finales te bereiken. Bij een gelijkspel zou het lot van de Afrikanen afhangen van het andere groepsduel tussen Italië en Tsjechië. Team USA had plaatsing voor de volgende ronde niet meer in eigen hand. De ploeg moest in ieder geval Ghana verslaan en hopen op een gunstige uitslag in de andere wedstrijd.

In Nürnberg was Ghana in de beginfase de betere ploeg. De Afrikanen toonden zich technisch vaardiger dan Team USA en wisten ook enkele kleine kansen af te dwingen. De Amerikanen hadden moeite om de aanvallers van bruikbare ballen te voorzien. De ploeg bleef vooral door vechtlust overeind.

Kort na de treffer konden de Ghanese supporters opnieuw juichen. Doordat Marco Materazzi in de andere groepswedstrijd Italië op voorsprong bracht tegen Tsjechië, stonden de Afrikanen opeens met anderhalf been in de achtste finales. Ingegeven door de riante positie speelde Ghana na de goal een stuk defensiever.

Beide ploegen leken met een gelijke stand de kleedkamers op te zoeken, maar door een dubieuze beslissing van scheidsrechter Markus Merk viel er voor rust nog een derde goal. De Duitse arbiter zag in een buiteling van Razak Pimpong een geldige reden om de bal op elf meter te leggen. De gelouterde Stephen Appiah schoot het cadeautje onberispelijk binnen: 2-1.

In de tweede helft restte er voor de Verenigde Staten slechts één opdracht: op zoek naar doelpunten. De ploeg had echter niet de mogelijkheden om Ghana serieus aan het wankelen te brengen. Team USA stichtte slechts gevaar uit stilstaande situaties. In de 63e minuut was de formatie het dichtst bij een treffer. Uit een voorzet van Eddie Lewis kopte Brian McBride op de paal. Niet veel later ging een kopbal van Oguchi Onyewu net over de lat.

Ghana wist de Amerikanen uiteindelijk met succes van scoren af te houden, waardoor het ticket voor de achtste finales meer dan verdiend is. De Afrikanen konden tegen de Verenigde Staten niet imponeren, maar dat gebeurde in de overige groepsduels wel. De basis voor het succes legde Ghana vooral in het tweede duel, toen de Tsjechen verrassend met 2-0 opzij werden gezet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen