AZ zonder Vlaar tegen Krylia Sovetov

29 september 2005, 11:43

AZ-trainer Louis van Gaal zal vanavond geen beroep doen op Ron Vlaar. Hoewel de jonge verdediger fit genoeg is om te spelen, geeft Van Gaal in het centrum van de Alkmaarse verdediging de voorkeur aan Demy de Zeeuw en Barry Opdam. AZ moet vanavond in de eigen Alkmaarderhout proberen om een 5-3 achterstand weg te poetsen tegen het Russische Krylia Sovetov Samara.

Twee weken geleden ging AZ verrassend hard onderuit tegen de Russen, mede door een aantal slippertjes van Vlaar. In een hoogst vermakelijk duel trok Krylia Sovetov uiteindelijk met 5-3 aan het langste eind, waardoor AZ er een flinke kluif aan gaat krijgen om de groepsfase van het UEFA Cup-toernooi te bereiken. De Alkmaarders moeten in eigen stadion met twee doelpunten verschil winnen van de Russische ploeg.

"We zitten in een lastig pakket", weet AZ-trainer Louis van Gaal. "Er bestaat een verschil van twee doelpunten, terwijl zij gevaarlijk zijn in de counter. We moeten vanaf het eerste fluitsignaal gaan stormen, hopelijk levert dat direct een treffer op. Het is echter duidelijk dat het erg lastig zal worden, ik schat de kans dat we doorgaan op 40%."

 

"We hebben het in Rusland laten liggen. Zij hebben daar zes keer op doel geschoten, waarvan vijf schoten raak waren. Krylia speelde daar op topvermogen, dat was onvoorstelbaar." Mocht Krylia ook in Alkmaar onverhoopt scoren, is er volgens Van Gaal nog niks aan de hand. "Een eventuele tegengoal maakt niet uit, we moeten toch gewoon met twee goals verschil winnen."

De vermoedelijke opstelling van AZ is als volgt:

Timmer- Jaliens, De Zeeuw, Opdam, De Cler- Landzaat, Van Galen, Schaars- Sektioui, Arveladze, Perez

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen