De Glazen Bol deel I: Ajax pakt de dubbel, PEC gaat verrassen

29 juli 2019, 10:20   Bijgewerkt: 29 juli 2019, 10:51

Prolongeert Ajax de titel of krijgen de Amsterdammers een opvolger? Voor welke club wordt de KNVB Beker een prooi? En voor wie ligt er aan het einde van dit seizoen een enkeltje naar de Eerste Divisie klaar? Met de start van de Eredivisie voor de deur halen de redacteuren van FCUpdate.nl hun glazen bol uit de kast en wagen zij zich aan een voorspelling. In deel I waagt redacteur Mark Broersma zich een voorspelling.

Kampioen: Ajax

Nadat Ajax afgelopen seizoen na vijf jaar weer een keer de titel pakte, de beker won en tevens de halve finale van de Champions League bereikte, was de verwachting dat een ware leegloop zou volgen uit Amsterdam. Van die leegloop zou concurrent PSV dan kunnen profiteren in een nieuwe titelstrijd. Tot dusver is het echter zo dat de bepalende spelers vooral uit Eindhoven lijken te vertrekken. Onder meer Luuk de Jong, Daniel Schwaab en Angeliño trokken de deur van het Philips Stadion al achter zich dicht, terwijl de kans nog steeds aanwezig is dat ook Hirving Lozano en Steven Bergwijn weggaan. Bij Ajax liggen naast Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en wat overbodige reserves ook nog meer uitgaande transfers op de loer, maar de Amsterdammers kochten al flink in met onder meer Lisandro Martínez, Edson Álvarez, Quincy Promes en Razvan Marin.

Verrassing: PEC Zwolle

Tegenvaller: Vitesse

Directe degradanten: Fortuna Sittard en FC Emmen

Fortuna Sittard en FC Emmen handhaafden zich afgelopen seizoen knap in de Eredivisie. Normaal gesproken is het zo dat gepromoveerde clubs in hun tweede seizoen op het hoogste niveau veel grotere moeite hebben om op de been te blijven dan in het debuutjaar waarin deze promovendi voor tegenstanders nog lastig in te schatten zijn. Fortuna en Emmen zie ik dan ook als grootste degradatiekandidaten, samen met RKC Waalwijk. En dit seizoen degraderen er twee clubs rechtstreeks. Sparta Rotterdam en FC Twente zullen zich vermoedelijk met iets minder moeite handhaven.

Bekerwinnaar: Ajax

Promovendi: Excelsior en De Graafschap

NAC Breda is dat ook en zal eveneens meedoen om de bovenste plaatsen. Ondanks dat trainer Ruud Brood al een keer met RKC en NEC de stap omhoog maakte, verwacht ik zijn NAC niet bij de eerste twee. De simpele reden daarvoor is dat er veel te veel spelers zijn vertrokken en het nog maar de vraag is wie daar allemaal voor terug gaan komen en hoe goed die nieuwe aankopen zijn. In het kielzog van deze drie grote clubs zullen SC Cambuur, Go Ahead Eagles, Roda JC en NEC zich gaan mengen in die promotiestrijd. Met nieuwe trainers zoals Henk de Jong, Jean-Paul de Jong en Jack de Gier kunnen zij verrassen. Maar het blijven natuurlijk wel voorspellingen. En als er iets onvoorspelbaar is gebleken de laatste jaren, dan is het de Eerste Divisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen