Gedecideerd Willem II trekt ouverture in Zwolle naar zich toe

2 augustus 2019, 21:59

De eerste Eredivisie-wedstrijd van het nieuwe seizoen is een prooi geworden voor Willem II. De Tilburgers toonden zich vrijdagavond een beter ingespeelde ploeg dan PEC Zwolle en namen een verdiende 1-3 overwinning mee uit de hoofdstad van Overijssel. Nadat Lennart Thy de eerste Eredivisie-treffer van het seizoen aantekende, kroonde Vangelis Pavlidis zich met twee goals tot de gevierde man bij Willem II. Clint Leemans had de twijfelachtige eer om het eerste eigen doelpunt van het seizoen te maken.

PEC-trainer John Stegeman, overgekomen van aartsrivaal Go Ahead Eagels, stelde in elke linie één nieuweling op: doelman Xavier Mous (SC Cambuur), verloren zoon Etiënne Reijnen (Maccabi Haifa), spelmaker Iliass Bel Hassani (AZ) en linksbuiten Dennis Johnsen (Ajax). Bij Willem II maakten Sebastian Holmén (Dinamo Moskou), Ché Nunnely (Ajax) en Mats Köhlert (HSV) hun opwachting.

Beide ploegen probeerden de aanval te zoeken, hielden het tempo hoog en zorgden voor een vermakelijke eerste helft, waarin de beste kansen voor Willem II waren. Pavlidis en Pol Llonch stuitten op Mous en Nunnely volleerde voorlangs. Op slag van rust hielpen beide ploegen elkaar aan een treffer. Thy kreeg een lange bal per toeval voor zijn voeten, zag dat doelman Timon Wellenreuther compleet uit positie stond en strafte de taxatiefout van zijn landgenoot hardhandig af: 1-0. Willem II had slechts twee minuten nodig om de schade te repareren: Pavlidis nam een dramatische terugspeelbal van Johnsen in ontvangst, kapte Darryl Lachman uit en schoof de 1-1 in de verre hoek.

Lachman haalde voor rust ook nog een inzet van Fernando Lewis voor de lijn weg, maar PEC kwam in de tweede helft alsnog op achterstand. De vroeg ingevallen Leemans ver een indraaiende vrije trap van Marios Vrousai ongelukkigerwijs in eigen doel: 1-2. PEC moest nu komen, deed dat ook, maar kon Willem II niet in de problemen brengen. De Tricolores beslisten het duel met hun eerste uitgespeelde aanval na de rust: Pavlidis tikte op aangeven van Nunnely de 1-3 binnen.

Nunnely kreeg nog de kans om de score nog verder uit te bouwen, maar de rechtsbuiten schoot hoog over. Het feest in het uitvak was er niet minder om: Willem II kan achteroverleunen, in de hoop dat het zondagavond nog steeds bovenaan staat. Op zaterdagavond 10 augustus komt Vitesse naar Tilburg. PEC komt één dag later weer in actie, tegen FC Utrecht.

Opstellingen en beoordelingen*

PEC Zwolle: Xavier Mous 6.5; Gustavo Hamer 5.5, Darryl Lachman 6.5, Etiënne Reijnen 6 (84. Jarno Westerman -), Yuta Nakayama 5; Pelle Clement 6 (31. Clint Leemans 5), Rick Dekker 5.5, Iliass Bel Hassani 5; Stanley Elbers 5 (56. Zian Flemming 6), Lennart Thy 6, Dennis Johnsen 5

Willem II: Timon Wellenreuther 4.5; Fernando Lewis 7, Sebastian Holmén 6.5, Jordens Peters 6, Freek Heerkens 5.5; Dries Saddiki 5.5, Marios Vrousai 5, Pol Llonch 6; Ché Nunnely 6.5, Vangelis Pavlidis 8, Mats Köhlert 6.5

Man of the match: Vangelis Pavlidis

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling