Pittige loting Nederlandse clubs voor groepsfase Europa League

30 augustus 2019, 13:54   Bijgewerkt: 30 augustus 2019, 14:02

PSV, Feyenoord en AZ zijn alle drie in relatief lastige poules ingedeeld voor de groepsfase van de Europa League. De Eindhovenaren nemen het op tegen Sporting Portugal, Rosenborg en LASK Linz. Feyenoord treft FC Porto, Young Boys en Rangers. AZ gaat de degens kruisen met Manchester United, Astana en Partizan Belgrado. Dat bleek vrijdag tijdens de loting in het Zwitserse Nyon.

PSV

PSV kwam vrijdagmiddag als eerste Nederlandse afgevaardigde uit de koker. De Eindhovenaren werden gekoppeld aan Sporting Portugal, de club van oud-Ajax-trainer Marcel Keizer. De Portugezen eindigden afgelopen seizoen als derde in de Primera Liga. In de huidige jaargang bezet Sporting na drie speelrondes de koppositie. Vervolgens werden Noors kampioen Rosenborg en het Oostenrijkse LASK Linz aan Groep D toegevoegd.

Feyenoord

Feyenoord zat in pot 3 en werd in Groep G met FC Porto en Young Boys ingedeeld. De Portugezen wisten zich niet te plaatsen voor de Champions League en zijn nu een van de favorieten voor de Europa League-zege. Young Boys werd met liefst twintig punten voorsprong op FC Basel kampioen van Zwitserland. Ten slotte werd volksclub Rangers, waar Steven Gerrard trainer is, als vierde club in de zware groep ingedeeld.

AZ

AZ was de laatste Nederlandse club die aan de beurt was. De Alkmaarders, die zich donderdag ternauwernood ten koste van Antwerp plaatsten voor de groepsfase van de Europa League, gaan het opnemen tegen de Engelse grootmacht Manchester United. Astana uit Kazachstan en Partizan Belgrado (Servië) zijn de andere tegenstanders van AZ in Groep L.

Route naar Europa League

Omdat PSV afgelopen seizoen als tweede in de Eredivisie eindigde, nam het deel aan de voorrondes van de Champions League. Daarin was FC Basel over twee wedstrijden te sterk. Via Haugesund en Apollon Limassol plaatste PSV zich alsnog voor Europees voetbal, hetzij de Europa League. Feyenoord overleefde twee voorrondes tegen Dinamo Tbilisi en Hapoel Be'er Sheva, AZ rekende met drie tegenstanders af: BK Häcken, Mariupol en Antwerp.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen