De Jong: "Blij dat ik speel en blij dat ik op middenveld sta"

4 september 2019, 09:14   Bijgewerkt: 4 september 2019, 10:30

Frenkie de Jong heeft de vraagtekens over zijn positie bij FC Barcelona meegekregen, maar de oud-Ajacied zelf is vooral blij dat hij in de basis staat. "Ik ben blij dat ik speel en ik ben blij dat ik op het middenveld sta", zegt De Jong, die zich momenteel met het Nederlands elftal voorbereidt op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Duitsland en Estland.

De Jong speelde in de laatste wedstrijden van Barça vanaf de linkerkant. "Ik moet gewoon zorgen dat ik op die plek van waarde ben voor Barcelona. Tegen Betis kwam ik weinig aan de bal, toen speelde ik anders dan ik normaal doe. Maar mensen raken dan meteen in paniek", vertelt De Jong in het Algemeen Dagblad. "Ik vind het helemaal niet slecht om zo te spelen."

Bij de Oranje-international heerst dan ook vooral tevredenheid. "Ik ben net bij Barcelona en stond alle competitiewedstrijden in de basis. Als je ziet wat wij allemaal hebben rondlopen aan spelers, dan is dat een goed begin. Ik moet wel meer gaan brengen, maar ik maak me totaal geen zorgen. Ook als ik dadelijk een keer niet zou spelen. Grote clubs rouleren, zeker als de drukke periodes zijn aangebroken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen