Feyenoord speelt tegen ADO Den Haag met leeg Vak S

9 september 2019, 15:44

Feyenoord moet zondag Vak S leeg houden als ADO Den Haag op bezoek komt. Oorspronkelijk gold deze sanctie voor het thuisduel met AZ, maar die wedstrijd is verzet en moet Feyenoord dit weekend uitvoering geven aan de straf voor het afsteken van vuurwerk. Seizoenskaarthouders van het betreffende vak mogen geen kaart kopen voor elders in het stadion.

Relatief valt de straf mee, want de tuchtcommissie van de KNVB wilde eerst ook de naastgelegen vakken R en T gesloten houden. Feyenoord vond dat buitenproportioneel en liet de zaak voorkomen bij de Commissie van Beroep. De Rotterdammers meenden dat door het sluiten van hele vakken, onschuldige supporters gestraft werden. Daarin heeft Feyenoord gelijk gekregen, nu de vakken R en T open blijven.

Feyenoord kreeg de straf opgelegd voor het afsteken van vuurwerk tijdens de verloren bekerwedstrijd tegen Ajax op woensdag 27 februari. Vorig seizoen bleef Vak S ook al eens leeg om dezelfde reden. Toen had het thuisduel met sc Heerenveen een wedstrijd zonder publiek op Vak S.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen