Nederland klimt naar plek dertien op FIFA-wereldranglijst

19 september 2019, 10:27   Bijgewerkt: 2 december 2019, 13:05

Nederland is na de zeges op Duitsland en Estland de nieuwe nummer dertien op de wereldranglijst van de FIFA. Door de twee zeges in de EK-kwalificatie is de ploeg van Ronald Koeman drie plaatsen gestegen. Dat is ten koste gegaan van Duitsland, Denemarken en Chili. België blijft nummer één op de ranglijst.

Nederland heeft door de stijging alleen nog Zwitserland, Mexico en Argentinië voor zich om de top-tien binnen te komen. In de top tien komen geen nieuwe landen binnen, wel zijn er een aantal verschuivingen in de top tien. Zo wisselen Brazilie en Frankrijk op plek twee en drie van positie. Portugal, winnaar van de Nations League, klimt naar plek vijf terwijl ook Spanje twee plekken opschuift naar positie zeven.

Noemenswaardig is ook de nieuwe notering van Kosovo. Het land - sinds 2016 erkend als voetbalnatie - staat op plek 119. Nooit stond Kosovo zo hoog. De nationale ploeg maakt serieus kans op historische kwalificatie voor het EK 2020. Dit kan via de reguliere kwalificatie of anders via de play-offs van de Nations League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen