Ziyech over gemiste kans: "Als ik hem maak, is het klaar"

6 oktober 2019, 15:21

Hakim Ziyech vindt dat Ajax het zichzelf onnodig moeilijk heeft gemaakt op bezoek bij ADO Den Haag zondagmiddag. De middenvelder neemt dat ook zichzelf kwalijk, omdat hij een grote kans miste vlak voor de pauze. "Als ik die maak, is de wedstrijd zo goed als klaar", besefte de zelfkritische Ajacied.

Tegenover FOX Sports ging hij in op de wedstrijd, waarin Ziyech al snel boos werd op zijn ploeggenoten. "Dat was wel het moment om iedereen wakker te schudden, het begin was niet goed", erkende Ziyech, die even daarna met een individuele actie Klaas-Jan Huntelaar in stelling bracht om de openingsgoal te maken.

Dat doelpunt had een vervolg moeten krijgen met de tweede van Ziyech's voet, maar hij miste na een breedtepas van Quincy Promes vlak bij het doel van Luuk Koopmans, die de bal nog tegenhield en hem vervolgens via de paal mis zag gaan. "Ik had hem moeten maken", zei Ziyech. "Je ziet dat we wat kansen missen en dan loop je achter de feiten aan. Misschien had ik hem meer in de hoek moeten schieten, maar de keeper pakt hem ook knap."

Al met al was Ziyech wel tevreden met de 0-2 zege en het tweede blok van de competitie, waarna Ajax nog bovenaan in de Eredivisie staat en beide duels in de Champions League won. "We zijn nog steeds ongeslagen, dan kun je alleen maar tevreden zijn. Maar we hebben het onszelf vandaag wel moeilijk gemaakt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen