Brugge weert met contract dubieuze zaakwaarnemers

10 oktober 2019, 15:05

Club Brugge neemt zelf maatregelen tegen dubieuze spelersmakelaars. Voordat de Belgische vice-kampioen zaken doet, moeten de tussenpersonen eerst een contract ondertekenen en voldoen aan een aantal voorwaarden. "We volgen het voorbeeld van banken, verzekeraars en advocaten, die hun klanten onderwerpen aan een know your costumer-contract", licht Hannes D'Hoop van Club Brugge toe.

Het Belgische voetbal werd een jaar geleden opgeschrikt door diverse schandalen, waarin zaakwaarnemers de spil waren. De onderzoeken lopen nog steeds. De ontwikkelingen zijn voor Club Brugge reden geweest om zelf regelingen te treffen. "We willen de nodige juridische en fiscale gezondheid aan de dag leggen, zodat we niet samenwerken met managers die niet aan de voorwaarden voldoen", zegt D'Hoop tegen Sporza. "Hierdoor zullen we wel eens een goede transfer laten schieten, maar Club Brugge staat voor transparantie en wil weten met wie het samenwerkt."

Bij het eerste contact legt Club Brugge het contract voor. De koploper van België vraagt ook verschillende informatie op. Pas wanneer de handtekening staat, vervolgt Club Brugge het proces. "De meeste makelaars reageren er goed op. Als ze het contract niet ondertekenen, zien wij ons genoodzaakt de contracten op te zeggen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen