Furieuze Santos-voorzitter wil transferverbod voor Ajax

12 oktober 2019, 20:31

Ajax heeft zich de woede op de hals gehaald van José Carlos Peres, voorzitter van de Braziliaanse topclub Santos. De preses stelt dat de Amsterdamse club op onreglementaire wijze heeft gewerkt aan de komst van toptalent Giovanni Manson Ribeiro (17). Om zijn gelijk te halen, stapt Peres naar het Internationaal Sporttribunaal (CAS).

Dat vertelt de voorzitter van Santos tegenover Energia FM. Giovanni was in mei in Europa om met meerdere clubs, waaronder Ajax, te praten. Op dat moment had Santos het talent niet onder contract, waardoor de Amsterdammers naar verluidt niet voornemens zijn een transfersom te betalen voor de komst van Giovanni.

Daar is men bij Santos verre van blij mee. Twee jaar geleden haalde Ajax op vergelijkbare wijze Danilo op bij de Braziliaanse club. "Giovanni is de tweede speler die Ajax bij ons weghaalt. Het zal tijd kosten om Ajax te straffen, maar ze zullen worden gestraft. Ze zullen moeten betalen en een transferverbod van twee jaar krijgen", aldus de voorzitter.

Het is nog onduidelijk of Giovanni daadwerkelijk de overstap naar Ajax maakt. De Amsterdamse club heeft zijn komst in elk geval nog niet bevestigd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen