Kansenmissend PSV speelt doelpuntloos gelijk tegen LASK Linz

24 oktober 2019, 22:56   Bijgewerkt: 24 oktober 2019, 23:17

PSV heeft de derde wedstrijd in de groepsfase van de Europa League met 0-0 gelijkgespeeld tegen het Oostenrijkse LASK Linz. In een weinig spectaculaire wedstrijd kreeg PSV de nodige kansen om simpel te winnen, maar wist het het net desondanks niet te vinden. Ondanks het puntverlies blijven de Eindhovenaren wel bovenaan in de groep D staan, al is de uitgangspositie wel minder geworden.

PSV moest zich tegen de nummer twee van Oostenrijk revancheren voor de 3-0 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen FC Utrecht. Hierdoor liep de achterstand op koploper Ajax in de competitie op tot drie punten, hetzelfde gat dat LASK Linz in eigen land moet goedmaken op lijstaanvoerder Red Bull Salzburg. PSV begon fel aan het duel in Eindhoven en kreeg na iets meer dan een minuut al meteen de eerste grote kans. Steven Bergwijn werd met een steekpass weggestuurd, maar kon door keeper Alexander Schlager nog net van het scoren afgehouden worden. In de nastoot schoot Pablo Rosario vervolgens op de benen van de sluitpost.

Onrustig

LASK Linz, waar James Holland als oud-middenvelder van AZ en Sparta Rotterdam de bekendste speler is, liet in de openingsfase helemaal niks zien. De bezoekers oogden onrustig en leverden de ballen zomaar bij PSV in. Naar mate de tweede helft vorderde kroop LASK echter meer uit de schulp. De bal ging soepeler rond en er was wat aanvallende dreiging, al ontbraken de echt grote kansen. Een vrije trap van Philipp Wiesinger kwam in de muur terecht, een schot van Peter Michorl werd goed geblokt door Dumfries en Thomas Goiginger werd net op tijd afgestopt na een solo in de zestien. Waar LASK beter in de wedstrijd kwam, werd PSV offensief juist steeds minder gevaarlijk. Dit resulteerde in een 0-0 ruststand.

Net als in de eerste helft kon PSV ook na rust de eerste kans noteren. Nadat drie potentiële aanvallen vroegtijdig waren afgebroken wegens buitenspel was Bergwijn tien minuten na de pauze wel op tijd vertrokken en schoot hij op de voeten van de keeper. LASK liet de bal aan PSV en was zelf aanvallend nauwelijks dreigend. Dat gebeurde eigenlijk alleen na het afjagen van de PSV-defensie door Holland, waarna Marvin Potzmann ruim naast schoot. Na een uur kreeg PSV een déjà vu toen Schwaab uit een vrije trap net als in de eerste helft de lat raakte.

Kleine schok

PSV was de gevaarlijkste ploeg, maar moest oppassen voor de spaarzame kansen van LASK Linz die dan ook meteen groot waren. Invaller João Klauss kopte bijvoorbeeld maar net naast het doel van Jeroen Zoet. Een overwinning van de Oostenrijkers was op basis van de kansenverhoudingen echter onterecht geweest. PSV deed zichzelf tekort door het missen van de kansen die het kreeg, want ook invaller Bruma schoot in vrijstaande positie slecht in. In de slotfase bracht Van Bommel met Kostas Mitroglu en Ryan Thomas nog twee verse krachten, maar ook zij konden het verschil niet maken. Bovendien raakte Bergwijn geblesseerd aan zijn hamstring, maar moest hij het duel met flink wat last toch volmaken. Na een slotfase vol balverlies was 0-0 een passende uitslag voor een grotendeels teleurstellend duel.

Opstelling en beoordelingen:*

PSV: Jeroen Zoet 7; Denzel Dumfries 7, Daniel Schwaab 7,5, Nick Viergever 7, Michal Sadílek 6; Pablo Rosario 6,5, Mohamed Ihattaren 6,5 (84. Ryan Thomas -), Érick Gutiérrez 6,5; Ritsu Doan 6 (74. Bruma -), Steven Bergwijn 7,5, Cody Gakpo 7 (84. Kostas Mitroglou -)

Man of the match: Steven Bergwijn

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen