Van Nistelrooy: "Ik ga niet achteraf stoer lullen"

26 juni 2006, 02:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ruud van Nistelrooy was na Nederland-Portugal de persoon waarop de meeste camera's gericht waren. De spits was door bondscoach Van Basten buiten het elftal gelaten en moest vanaf de bank toezien hoe zijn droom om wereldkampioen te worden uiteen spatte. In gesprek met FCUpdate.nl is hij openhartig over zijn situatie. "Wat ik wel en niet kan, is al tien jaar bekend. Het is hard om dan op dit moment daarop afgerekend te worden."

Weken-, eigenlijk maandenlang twijfelde niemand aan de positie van Ruud van Nistelrooy. De spits genoot het volledige vertrouwen van Marco van Basten en als één van de weinige spelers leek hij al weken voor het WK zeker van een basisplaats te zijn. 

"In de aanloop naar het WK heb ik alles gespeeld, in de groepsfase ook", weet Van Nistelrooy. "Blijkbaar heb ik in de poulewedstrijden niet naar tevredenheid gefunctioneerd, daar is de keuze van de bondscoach op gebaseerd. Natuurlijk heb ik daar moeite mee. Je hoopt op meer krediet, maar dat was niet zo."

Van Nistelrooy zette, in keurige bewoordingen, zijn vraagtekens bij het verwachtingspatroon. "Kijk", begint hij zijn relaas, "de beste meevoetballende spits die we ooit gehad hebben, was Kluivert. Ik kan niet meevoetballen zoals hij, dat weet iedereen. Als Kluivert voor de kwaliteit 'meevoetballen' een 9 haalt, kom ik niet verder dan een 7. Maargoed, dat is al jaren bekend. Iedereen heeft de afgelopen tien jaar kunnen zien wat ik wel en niet kan. Als je dus met mij in je elftal wil spelen, weet je wat ik kan brengen. That's it."

Als vervanger van Van Nistelrooy stond Dirk Kuyt tegen Portugal in de punt van de aanval. Hoewel iedereen kon zien dat de Feyenoorder geen geweldige wedstrijd speelde, weigerde Van Nistelrooy om commentaar te geven op het spel van zijn collega. "Achteraf stoer lullen is onzin. Ik ga me niet verlagen door te roepen dat het met mij beter was gegaan of iets dergelijks, dat heeft helemaal geen zin. Daar ben ik de persoon niet voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen