Sierhuis knokt zich terug in basis: "Ik ergerde me aan mezelf"

8 november 2019, 09:17

Kaj Sierhuis heeft zijn teleurstellende competitiestart achter zich gelaten. De 21-jarige spits verloor zelfs even zijn basisplaats bij FC Groningen, maar na drie doelpunten in de laatste drie wedstrijden is Sierhuis helemaal terug. "Ik ben iemand die best veel nadenkt, als het even wat minder goed gaat", zegt hij.

"Maar soms moet je wat minder nadenken en gewoon gáán. Schijt hebben? Ja, zo kun je dat wel noemen", aldus Sierhuis in het Algemeen Dagblad. "Er zijn voetballers die tien keer een bal verkeerd spelen en de elfde keer hun tegenstander weer opzoeken. Soms ben ik jaloers op dat soort jongens."

[a,https://pubads.g.doubleclick.net/gampad/clk?id=5211798430&iu=/11692722/CONTENT_MANNENMEDIA/CONTENT_FCUPDATE,_blank,

Maak kans op een gesigneerd shirt van Andrés Iniesta!]

De oud-Ajacied is iemand die zichzelf veel druk oplegt. "Ik leef voor het voetbal, ben er altijd mee bezig. Na een voorbereiding waarin ik goed voetbalde en ook mijn goals meepikte, liep het in de eerste competitiewedstrijden niet zoals ik hoopte. Ik ergerde me aan mezelf, maar ook aan het feit dat ik veel minder ballen kreeg dan daarvoor. Met als gevolg dat ik mezelf nóg meer druk oplegde. De volgende wedstrijd móét ik scoren, dat idee. Terwijl je juist dan kunt blokkeren. Daar had ik, denk ik, even last van."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen