Willems geniet bij Newcastle United en dankt Wijnaldum

21 november 2019, 07:53   Bijgewerkt: 21 november 2019, 07:59

Jetro Willems heeft het geweldig naar zijn zin bij Newcastle United en dankt Georginio Wijnaldum voor zijn tot nu toe succesvolle verhuurperiode in de Premier League. De linksback maakte afgelopen zomer de keus om verhuurd te worden aan Newcastle en is daar een van de revelaties van de Premier League. De fans smeken de clubleiding om de Nederlander definitief over te nemen van Eintracht Frankfurt, de club waar Willems nog onder contract staat.

Willems maakte in 2017 de overstap naar Frankfurt en had daar in zijn eerste jaar regelmatig een basisplaats. Een vertrek bij de Duitse club was dan ook niet per se aan de orde, maar doordat hij in zijn tweede jaar op het middenveld werd gezet, ging hij toch nadenken. "Als ik mijn doelen wilde bereiken en me verder wilde ontwikkelen op een meer natuurlijke en vertrouwde positie, moest ik dat ergens anders doen. Ik ben wél gewoon al 25 jaar", zei hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Willems ging op zoek naar wat anders en werd daarbij geholpen door zijn goede vriend Wijnaldum. "Ik sprak met Gini en hij vertelde me over Newcastle. Hij zei: 'Geloof me, Jetro. Ga lekker naar Newcastle. Een goede stad, warme mensen. Een geweldige sfeer. Doe gewoon je ding en dan komt het wel goed'. Daar vertrouwde ik op."

In zijn eerste maanden bij Newcastle heeft de oud-speler van PSV al de nodige indruk gemaakt en is hij niet meer weg te denken uit de ploeg van Steve Bruce. Hij scoorde op Anfield tegen Liverpool en had de assist in de thuiszege op Manchester United. "Ik ben aan het genieten. Dat is het allerbelangrijkste. Soms vergeet je te genieten van het talent dat je hebt meegekregen, en de mogelijkheden die je krijgt. Nu doe ik dat weer. Ik denk dat je dat terugziet in mijn spel."

De 25-jarige verdediger maakte in 2012 zijn debuut voor het Nederlands elftal, maar raakte daarna een beetje uit beeld. Zijn laatste interland speelde hij alweer drie jaar geleden, maar zelf zegt hij niet bezig te zijn met een terugkeer in Oranje. "Niet aan de orde. Voor mij is het relevant dat ik weer geniet van het voetbal", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen