Promes is bewust effectiever geworden in de loop der seizoenen

27 november 2019, 10:35

Quincy Promes is de afgelopen jaren veel effectiever geworden. Kon hij vroeger nog genoegen nemen met een fraaie individuele actie, is hij steeds meer bezig gaan zijn met het geven van assists en maken van doelpunten. "Naarmate de tijd vordert ga je je realiseren dat op het scorebord komen belangrijker is dan een mooie actie."

Dat vertelt hij tegenover de Volkskrant over zijn effectiviteit. "Ik heb mezelf scorend vermogen aangeleerd. Dat is een extra wapen voor een buitenspeler. Vroeger was ik een actieman. Als ik goede acties had gemaakt, had ik in mijn ogen goed gespeeld. Maar ik stond niet op het scorebord", legde Promes uit.

"Zodoende ben ik acties gaan verminderen, en rendement uit mijn spel gaan halen. Dat is een kwestie van doen. Ik speel op gevoel, dus dat is moeilijk uit te leggen. Je moet een neusje hebben voor het doel. Willen scoren, de drive hebben om op dat scorebord te komen", aldus de buitenspeler van de Amsterdammers.

Hoewel hij een hoop doelpunten maakt, kan het nog beter, is Promes overtuigd. "In mijn aannames, bijvoorbeeld. Het zijn details, waardoor ik in een nog betere scoringspositie kom. Ik had een moment tegen FC Utrecht dat ik door het midden schoot. Dat moet een goal zijn. Die bal moet gewoon in de hoek. Daar praat ik dan even over met de trainer. Zo houdt hij me scherp."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen