Stam dacht na vertrek Van Geel en De Jong al aan Feyenoord-exit

1 december 2019, 10:15

Jaap Stam stapte dit seizoen op bij Feyenoord na de pijnlijke nederlaag tegen Ajax, maar had veel eerder al overwogen om te stoppen. Nog voor hij begon, speelde hij met de gedachte om weg te gaan, toen algemeen directeur Jan de Jong en technisch directeur Martin van Geel waren vertrokken voor het nieuwe seizoen was begonnen. "Daar schrik je van", aldus Stam over de mannen die hem naar Rotterdam-Zuid haalden.

Dat vertelt hij tegenover de NOS. "Ik heb daar toen wel over nagedacht. Je moet bij jezelf te rade gaan: wat gaan we zelf doen? Maar ik wilde toch de kans aangrijpen en kijken hoe het zou verlopen", blikte hij terug op zijn keuze om wel aan het seizoen te beginnen. Omdat de mannen waren vertrokken die Stam hadden gehaald, werd het niet makkelijker. "Er zijn veel groeperingen en mensen die invloed willen."

Na de nederlaag bij Ajax besloot Stam na een gesprek met zijn vrouw om op te stappen. "Ik kan wel zeggen: ik blijf en ga het helemaal anders doen en we gaan op een heel andere manier voetballen, maar zo ben ik niet. Als ik teveel aanpas, ben ik mezelf niet meer", zei Stam, die dag en nacht bezig was met zijn missie om te slagen. "Als je thuis bent, denk je er nog aan als je op de bank zit. Dat is logisch bij zo'n club en inherent aan het spelletje."

Stam volgt de verrichtingen van Feyenoord nog altijd, ook omdat hij niet klaar is als trainer. "Ik denk dat ik soms harder moet zijn naar spelers toe. Ik ben iemand die best wel open is naar iedereen, iedereen de mond gunt en openstaat voor discussie en andere meningen. Ik denk dat dat ook goed is. Maar soms moet je misschien zeggen: doe het zo! Bam, klaar!", noemde hij een verbeterpunt voor zichzelf. Voor de beleidsbepalers heeft Stam ook nog een tip: kies een bepaalde richting en geef de nieuwe mensen op hun plek ook echt de tijd om te kunnen presteren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen