Bijl baalt bij Emmen: "Was de mooiste goal van carrière"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

2 december 2019 – FC Emmen pakte zondagavond een punt in de thuiswedstrijd tegen PSV. Het was een knotsgek duel met zeven gele, één rode kaart en twee afgekeurde goals. Eigenlijk was Emmen-verdediger Glenn Bijl overal bij betrokken. De rechtsback maakte in de eerste helft de goal van zijn leven, maar zag deze door de VAR worden afgekeurd. In de tweede helft gaf hij een assist, maar moest hij er ook met rood vanaf. "Het was een gekke wedstrijd, met een hoop momenten van discussie." 

Bijl baalt bij Emmen: "Was de mooiste goal van carrière"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Nadat PSV na een kwartier spelen op voorsprong was gekomen, maakte Bijl 'de mooiste goal van zijn leven'. Vanaf de middenlijn zag hij PSV-keeper Lars Unnerstall te ver voor zijn doel staan en met een geweldige boogbal schoot hij de bal over de keeper heen. Echter, net voordat hij schoot had hij Steven Bergwijn naar het gras getrokken. De VAR greep in en de treffer werd geannuleerd. "Ik dacht eerst dat het een 100%-overtreding was", zei hij na afloop tegenover FCUpdate.nl. "Ik heb de beelden teruggezien en nu vind ik wat anders. Het was gewoon een voetbalduel en geen 100%-overtreding. Dus had de VAR zich er niet eens mee moeten bemoeien. Dit was de mooiste goal van mijn leven geweest."

Bijl zag een groot verschil tussen het spel van de eerste en de tweede helft en denkt dat zijn ploeg van geluk mocht spreken dat het in de rust niet op een grotere achterstand stond. "Wij hadden een plan, maar PSV deed het net iets anders dan wij hadden verwacht. Wij wilden volle bak druk zetten met twee spitsen, maar zij zakten met een middenvelder uit en gingen met drie bouwen. We durfden niet vol te gaan. Zij krijgen vooral aan het einde van de eerste helft echt hele grote kansen."

Assist
Uiteindelijk was Bijl alsnog belangrijk voor zijn ploeg door in de tweede helft een assist te geven bij de gelijkmaker van Michael Kolar. "Dat maakt voor nog geen vijf procent goed dat die goal werd afgekeurd. Het is wel mooi dat je nog belangrijk bent", zei hij. "We gingen in de tweede helft met drie man druk zetten en gingen een soort van één op één spelen achterin."

In de slotfase van de wedstrijd eiste Bijl opnieuw een hoofdrol op. Allereerst maakte hij een tackle waar de VAR Dennis Higler voor naar het scherm riep voor een eventuele rode kaart. "Ik vond dat geen rode kaart. Ik wilde hem gewoon neerhalen." Die rode kaart zou er alsnog komen toen hij in de extra tijd zijn tweede geel pakte. "Wij krijgen een vrije trap, maar uiteindelijk komen wij in de counter één tegen één. Dat moet niet kunnen, maar ik moest een doelpunt voorkomen."

In de slotfase viel die treffer overigens alsnog, maar de goal van Kostas Mitroglou werd afgekeurd wegens buitenspel. "Het is denk ik wel een terechte uitslag gezien het spel van de eerste en tweede helft. Vorig jaar pakten we een punt door twee gelukdoelpunten, maar vandaag is het dik verdiend."

Schorsing
Door de rode kaart mist hij de wedstrijd tegen VVV-Venlo, de ploeg die op plek zestien drie punten achter Emmen staat. "Het is sowieso zuur, omdat dat een belangrijke wedstrijd is", zei hij. Daarna volgt weer een belangrijke wedstrijd tegen Sparta Rotterdam en de rechtsback heeft hoge verwachtingen van die wedstrijden. "Ik vind dat we minimaal vier punten moeten halen. Als we goed zijn halen we zes punten", aldus Bijl.

  • USA - Nederland, actie Adv

    Op naar de kwartfinale: zet één euro op Nederland en win zaterdag €50,00!

    Van een euro maak je €50, als Nederland wint van de USA.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd