Alvarez 'niet voorbij gestreefd' bij Ajax ondanks reservebeurten

4 december 2019, 09:41

Édson Alvarez is de laatste duels gepasseerd door trainer Erik ten Hag, maar de middenvelder annex verdediger staat nog steeds hoog in de achting bij Ajax. Dat hij een paar keer op de bank moest beginnen, had mede te maken met het feit dat hij laat terugkwam uit de interlandbreak met Mexico. "Ik zie het niet zo dat Edson voorbij is gestreefd."

Dat vertelt de coach tegenover Voetbal International. "Tijdens de interlandbreak kwam Edson heel laat terug en Schuurs en Martínez hebben eerder bij de start van het seizoen samengespeeld. Dat deden ze heel goed", legde Ten Hag zijn keuze uit om hem ook tegen OSC Lille - ondanks de afwezigheid van Joël Veltman en Daley Blind - niet te laten beginnen.

Tegen Heracles Almelo en FC Twente in de Eredivisie begon Alvarez eveneens op de bank. Toch hoeft dat geen voorbode te zijn voor de rest van het seizoen. "Het ligt allemaal heel dicht bij elkaar. Dat Edson op het middenveld goed uit de voeten kan, weten we en dat hebben we tegen Lille opnieuw kunnen zien. Hij moet wachten op zijn kans en hem dan grijpen", aldus Ten Hag. "We hebben weer gezien dat we niet één elftal hebben, maar een grote kleedkamer met jongens met wie we variabel kunnen spelen. We kunnen daardoor per wedstrijd bekijken wie we inzetten en we kunnen daardoor ook tegenslagen als blessures en schorsingen opvangen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen