Heerenveen probleemloos langs Roda JC, Van Hau debuteert

17 december 2019, 21:50

SC Heerenveen heeft dinsdagavond in eigen huis goede zaken gedaan in de KNVB Beker: in het eigen Abe Lenstra Stadion hield het opponent Roda JC langer in leven dan nodig, maar rekende het wel simpel af met de eerstedivisionist. Mitchell van Bergen en Joey Veerman maakten de doelpunten: 2-0.

Ondanks dat sc Heerenveen met Roda JC een ploeg uit de Eerste Divisie trof en de Limburgers bovendien al sinds oktober geen duel meer wonnen, nam Johnny Jansen het bekerduel uiterst serieus en begon met dezelfde elf namen als afgelopen vrijdag tegen Willem II. Dat was duidelijk te zien, want Veerman had na een minuut de score al kunnen openen en Van Bergen stuitte na vijf minuten eveneens op Radomir Novakovic. Ook Hicham Faik schoot niet veel later bijna raak, maar zijn poging rolde voorlangs.

De Roda JC-keeper had een drukke eerste helft en moest uiteindelijk capituleren: na een goede actie van Chidera Ejuke kon Van Bergen binnentikken. Tien minuten in de tweede helft maakte Veerman met zijn eerste Friese treffer op aangeven van Rodney Kongolo een einde aan de spanning: 2-0.

Daardoor kon bij de Friezen – op verzoek van het publiek in het Abe Lenstra Stadion – Doan Van Hau zijn debuut maken. De Vietnamees kwam een minuut voor tijd in het veld voor Sherel Floranus en pakte in de enkele minuten op het veld direct een gele kaart: tijd om op een andere wijze indruk te maken had hij overigens niet. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen