Liverpool neemt Japanner Minamino over van Salzburg

19 december 2019, 09:07   Bijgewerkt: 19 december 2019, 09:15

Liverpool verblijft momenteel in Qatar voor het WK voor clubs, maar heeft ondertussen achter de schermen goede zaken gedaan. De club kondigt via de eigen kanalen aan dat Takumi Minamino op 1 januari 2020 wordt overgenomen van Red Bull Salzburg. Hij is daarmee de eerste winteraanwinst van The Reds.

De international van Japan onderging woensdag een succesvolle medische keuring en maakt op 2 januari de overstap naar zijn nieuwe club. Minamine speelde dit seizoen met Salzburg al twee keer tegen Liverpool in de Champions League en was trefzeker op Anfield Road. Minamino was bezig aan een goed seizoen in Oostenrijk, waar hij sinds 2015 voor Red Bull Salzburg speelde. Die club nam hem destijds over van Cerezo Osaka.

"Het was een droom van me om voor Liverpool te spelen", zegt de 24-jarige Minamino in een reactie. "Ik ben zo blij dat dat moment is gekomen. Deze competitie is van topklasse en ik wilde daar heel graag in spelen. Ik had nooit verwacht dat ik bij deze mooie club zou mogen spelen, dus ik ben heel blij."

De snelle aanvaller speelde in totaal 199 wedstrijden voor Red Bull Salzburg en daarin scoorde hij 64 keer. Minamino heeft bovendien 22 duels voor Japan in de benen. Daarin scoorde hij elf keer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen