Atlético Madrid blameert zich in Copa del Rey tegen derdeklasser

23 januari 2020 – Atlético Madrid is er donderdagavond niet in geslaagd de volgende ronde van de Copa del Rey te bereiken. De Madrileense club zette zichzelf voor schut door met 2-1 onderuit te gaan Leonesa, een Spaanse derdeklasser. In de verlenging trok de club uit het noordwesten van Spanje de wedstrijd naar zich toe.

Atlético Madrid blameert zich in Copa del Rey tegen derdeklasser

Op papier had Atlético Madrid gunstig geloot voor de derde ronde van de Spaanse Beker, maar net als FC Barcelona woensdag had Spaanse grootmacht veel moeite met zijn tegenstander. Waar Barça uiteindelijk met 1-2 zegevierde tegen Ibiza, daar liep het minder goed af voor Atlético. Na een uur leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Atlético kwam door een doelpunt van Ángel Correa op 0-1 en leek zodoende op weg naar de volgende bekerronde.

Leonesa gaf de moed niet op en maakte via Julen Castañeda acht minuten voor tijd gelijk. In de verlenging die volgde, sloeg de thuisploeg nogmaals toe. Sergio Benito werd de held van Leonesa door in de tweede helft van de verlenging het winnende doelpunt te maken.

Atlético kan zich nu volledig richten op het vervolg van de Champions League en de competitie. In het miljardenbal treft de ploeg van trainer Diego Simeone regerend titelhouder Liverpool. In de competitie staat Atlético met acht punten achterstand op FC Barcelona en Real Madrid derde.

Eredivisie

gerelateerd