Advocaat gooit Özyakup meteen voor de leeuwen

1 februari 2020 – Dick Advocaat heeft zijn opstelling voor het thuisduel met FC Emmen bekendgemaakt. De trainer van Feyenoord kiest ervoor om de van Besiktas gehuurde Oguzhan Özyakup meteen voor de leeuwen te gooien. Hij is de vervanger van de niet fitte Orkun Kökcü.

Advocaat gooit Özyakup meteen voor de leeuwen

De andere nieuweling bij Feyenoord, Róbert Bozeník, begint op de bank. Nicolai Jørgensen krijgt de voorkeur in de spits. Net zoals in de voorgaande wedstrijden kiest Advocaat voor Lutsharel Geertruida op de rechtsbackpositie. Rick Karsdorp, die een week geleden zijn rentree maakte, neemt plaats op de bank.

Verrassingen heeft Advocaat niet in petto. Feyenoord krijgt bij een zege op FC Emmen de derde plaats steviger in handen. De Rotterdammers hebben nu evenveel punten als Willem II en één meer dan PSV, dat zondag op bezoek gaat bij Ajax. De koploper uit Amsterdam en AZ kunnen tot zeven punten worden genaderd.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia; Fer, Toornstra, Özyakup; Berghuis, Jørgensen, Sinisterra

Feyenoord

gerelateerd