Aulas droomt van stunt tegen Juventus: "Lyon is Ajax in het klein"

25 februari 2020 – Olympique Lyon bezet slechts de zevende plaats in de Ligue 1, maar is nog wel actief in de Champions League. Komende woensdag treffen Les Gones in de achtste finale Juventus, een van de favorieten voor de eindzege. Voorzitter Jean-Michel Aulas droomt van een stunt en put hoop uit de prestaties van Ajax vorig seizoen.

Aulas droomt van stunt tegen Juventus: "Lyon is Ajax in het klein"

In gesprek met Le Figaro blikt Aulas vooruit op de wedstrijd van woensdag, die in Lyon wordt gespeeld. "Het verrukt me en maakt me angstig. Ik ben een bewonderaar van Ronaldo, Pjanic, Matuidi en hou echt van Rabiot. We wilden hem deze winter nog halen, maar toen begon hij te spelen bij Juventus", begint hij.

Het zijn belangrijke weken voor Lyon, dat na Juventus ook concurrenten Saint-Étienne en Lille (competitie) en PSG (beker) treft. "Het is meer dan een keerpunt in het seizoen. Het is een keerpunt in de geschiedenis van de club. Ondanks de vele blessures en de prestaties in de competitie bevinden we ons in de positie waar ik van droomde. Onze investeringen worden gerechtvaardigd."

De Franse voorzitter gelooft in een stunt tegen de Oude Dame. "Ik zag RB Leipzig een fantastische wedstrijd spelen tegen Tottenham Hotspur en Borussia Dortmund tegen Paris Saint-Germain. Ajax schakelde vorig seizoen Juventus uit… Het klinkt pretentieus en weet dat het zal worden uitgelicht, maar Lyon is Ajax in het klein. De resultaten in de Ligue 1 zijn minder goed dan we willen, maar Lyon heeft alles in huis om een fantastische prestatie te leveren."

Ajax

gerelateerd