KNVB had liever rood gezien voor onbestrafte actie van Tagliafico

2 maart 2020 – Nicolas Tagliafico is ontsnapt aan een rode kaart. Volgens de KNVB had de Ajacied rood moeten krijgen voor het zetten van zijn noppen op AZ-speler Jonas Svensson. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük liet het onbestraft, ook videoscheidsrechter Clay Ruperti deed niets. "We hadden liever rood gezien", aldus scheidsrechtersbaas Dick van Egmond.

KNVB had liever rood gezien voor onbestrafte actie van Tagliafico

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Onze voorkeur gaat achteraf zeker uit naar een rode kaart", laat Van Egmond weten aan het Algemeen Dagblad. "De scheidsrechter heeft de situatie in de wedstrijd beoordeeld en was van mening dat het een grensgeval betrof. Hij was er niet volledig van overtuigd dat Tagliafico een rode kaart had moeten krijgen en kon tevens niet bepalen of hij het expres deed. De VAR steunde hem in die beslissing."

Omdat de actie beoordeeld is, gaat Tagliafico vrijuit en wordt de linksback van Ajax niet geschorst. "De scheidsrechter heeft het gezien én de VAR heeft de actie bekeken. Daarom mag Tagliafico niet meer worden gestraft", verduidelijkt Van Egmond.

Reacties

Ajax

gerelateerd