'Dortmund ziet in Ten Hag dé opvolger van Favre'

18 maart 2020, 08:29

Erik ten Hag staat heel hoog op het lijstje van Borussia Dortmund om de opvolger te worden van Lucien Favre. Alleen een Bundesliga-titel dit seizoen zou de coach in het zadel kunnen houden bij de Duitse topclub. Als dat niet gebeurt, is de huidige trainer van Ajax de grootste kanshebber om zijn baan over te nemen in de zomer.

Dat schrijft het Duitse BILD althans. Hoewel Favre nog een doorlopend contract heeft tot 2021, wil BVB de oefenmeester vervangen als de titel dit seizoen wordt misgelopen. In november van dit seizoen leek de oefenmeester – die reeds werd uitgeschakeld in de Champions League en DFB-Pokal – al vervangen te worden, maar toen kon hij het vege lijf redden.

Als ook de derde prijs van het seizoen misgelopen wordt, op dit moment is de achterstand op koploper Bayern München vier punten, dan zou de Zwitserse coach op straat worden gezet door de clubleiding. Eerder werden ook de vrije Mauricio Pochettino en Niko Kovac genoemd als opvolgers, maar zij leggen het af tegen Ten Hag. Julian Nagelsmann wil men ook nog altijd graag hebben, maar hij heeft geen clausule om naar RB Leipzig-concurrent Dortmund te mogen vertrekken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen