NEC wil over twee seizoenen weer meedoen om promotie

29 maart 2020, 15:46

Op termijn wil NEC weer serieus meedoen om promotie naar de Eredivisie. Dit seizoen mikten de Nijmegenaren op de eerste negen, volgend jaar hoopt de huidige nummer acht van de Eerste Divisie op de top-vijf. "Om uiteindelijk het jaar erop aanspraak te maken op de plekken die aan het einde van het seizoen recht geven op directe promotie", aldus directeur Wilco van Schaik.

"Waarbij we niet uitsluiten dat we dit seizoen via de play-offs (als die nog gespeeld gaan worden) of komend seizoen niet willen of kunnen promoveren. Ook dat kan, want elke wedstrijd spelen we om te winnen", vervolgt Van Schaik op het clubkanaal van NEC. "Maar om elke wedstrijd te eisen dat je wint, zo ver zijn we nog niet. Nu zijn we aan het ontwikkelen en verbeteren. Volgend seizoen moeten we door de ontwikkeling, de gehanteerde visie en de inmiddels gebouwde cultuur meer gaan winnen. En het seizoen erop moet elke wedstrijd gewonnen worden, ofwel moet winnen de norm geworden zijn."

Dit seizoen vond NEC plaatsing voor play-offs het hoogst haalbare. "Niet leuk voor menig supporter, maar ik ga niet liegen, meer zit er niet in. Maar  we doen het niet voor niets, we zijn aan succes aan het bouwen. Het is met een doel, het is niet iets dat we zomaar accepteren en volgend seizoen weer gaan kijken. Nee, stap voor stap willen we hoger. Maar er moet een beginpunt zijn en vanuit daar moet je naar boven werken. Voor ons, voor NEC, is dit seizoen het beginpunt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen