Gerbrands: "Hebben niet neutraal, maar helemaal niet gestemd"

24 april 2020, 20:40

PSV's algemeen directeur Toon Gerbrands kan zich vinden in de uitkomst die vrijdagmiddag werd gecommuniceerd door de KNVB. Althans, voor de eigen positie en het daarbij horende Europese tickets voor de voorronde van de Europa League. Dat hun neutrale stem voor promotie/degradatie werd gebruikt om ADO Den Haag en RKC Waalwijk in de Eredivisie te houden, zorgt wel voor onvrede in Eindhoven.

Dat vertelt Gerbrands tegenover het Eindhovens Dagblad. "Dat we nu een ticket voor de derde voorronde van de Europa League krijgen, vinden we op basis van deze competitie gewoon fair", laat hij weten. Toch is ook Gerbrands niet blij met de gang van zaken over de stemming over [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366571/statement-knvb-voor-degradatie-was-geen-voorschrift-van-uefa/,_blank,promotie- degradatie]. "We hebben er heel bewust voor gekozen om niet in deze discussie betrokken te worden, net als een aantal andere clubs", legt Gerbrands uit.

Lees ookGudde: "We wilden als KNVB draagvlak bij de clubs zien"

"We waren er bij ons heel snel uit dat je zoiets als dit niet aan de clubs kunt vragen", stelt hij over de negen clubs die besloten om niet te stemmen. Ook niet neutraal. "Wij hebben namelijk niet neutraal, maar gewoon helemaal niet gestemd", verduidelijkt Gerbrands. "Dat hebben we uitdrukkelijk zo laten weten. We wisten ook niet dat een niet-stem zou meetellen bij de bepaling van een meerderheid voor voor of tegen. Dat is ons nooit verteld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen