Volgend AZ-talent dient zich aan: moderne back krijgt contract

26 april 2020, 12:13

Een nieuw AZ-talent dient zich aan: jeugdspeler Quinten Dekkers (19) heeft zijn eerste profcontract getekend. De vleugelverdediger is tot de zomer 2022 aan de Alkmaarse club verbonden. "Het hele seizoen is het mijn doel geweest een contract bij AZ af te dwingen", aldus Dekkers.

De talentvolle verdediger behoorde al meermaals tot de selectie van Jong AZ. Echter kwam het nog niet tot een debuut in het betaald voetbal. Bij AZ onder 19 is hij een vaste waarde. "Ik ben hard blijven werken en dat heeft zich uitbetaald. Het doet me goed dat AZ mij zelfs in deze onzekere tijden met het coronavirus een kans wil geven", zegt Dekkers op het clubkanaal van AZ.

Dekkers heeft zich ontwikkeld als een multifunctionele back. "Ik kan inmiddels met links bijna net zo goed uit de voeten als met rechts. Dat zorgt ervoor dat ik nu dreigend kan zijn met acties aan de binnenkant van het veld. Daarnaast ben ik ook in verdedigend opzicht beter geworden. Voor komend seizoen hoop ik een basisplek te verdienen bij Jong AZ en wil ik blijven groeien in mijn ontwikkeling."

Hoofdopleiding Paul Brandenburg omschrijft Dekkers als een 'moderne' back. "Hij is fysiek sterk, staat verdedigend zijn mannetje, komt graag mee op in het aanvallen en beschikt over veel loopvermogen. Bovendien kan hij op beide flanken uit de voeten. Dat is zowel voor zijn trainers als voor Quinten zelf prettig, want dat vergroot je kansen in het team en je hele carrière."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen